ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πρέβεζα – Ανάμεσά τους ένας πυροσβέστης

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πρέβεζα – Ανάμεσά τους ένας πυροσβέστης

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας, ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας, τόσο στην ηπειρώτικη πόλη όσο και στην Αττική με τη συμμετοχή ακόμα αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων τα εφτά κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης -μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος- και τα τέσσερα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο άνδρες, εκ των οποίων ένας πυροσβεστικός υπάλληλος και δύο γυναίκες, μη μέλη της ανωτέρω οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση ακόμα ένα άτομο που βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, πάνω από εβδομήντα άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης, η οποία συγκροτήθηκε το 2019.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κοκαΐνης, κάνναβης και της ναρκωτικής ουσίας MDMA, στην πόλη της Πρέβεζας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ακατέργαστη κάνναβη βάρους 659,05 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους -51,6- γραμμαρίων, ναρκωτική ουσία MDMA βάρους 90,5 γραμμαρίων, 10 ναρκωτικά χάπια, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 6.390 ευρώ, 27 χρυσές λίρες, 1 πεντόλιρο με αναγραφόμενη χρονολογία 1.893,5 δολάρια ΗΠΑ, ένα πιστόλι, 39 φυσίγγια, μία σιδερογροθιά, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, 4 δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή τους στο παρελθόν, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.