ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου – Οι δράστες απέσπασαν πάνω από 11.000 ευρώ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου – Οι δράστες απέσπασαν πάνω από 11.000 ευρώ

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν στην εξιχνίαση πέντε υποθέσεων απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες έχοντας συστήσει επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, τελούσαν απάτες μέσω ανάρτησης ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων και γεωργικών μηχανημάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή σε διαφορετικούς κατά περίπτωση τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων, χωρίς όμως να προβαίνουν στην αποστολή τους.

​Επιπλέον, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά έστελναν φωτογραφία με πλαστό αποδεικτικό έγγραφο κατάθεσης χρημάτων.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από την 25.08.2020 έως την 14.09.2020 οι παραπάνω δράστες διέπραξαν πέντε υποθέσεις απάτης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 11.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.