ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Ο υπουργός θα έπρεπε ήδη να είναι φυλακή» λέει η μητέρα 20χρονης που έχασε τη ζωή της στο έγκλημα των Τεμπών

«Το κράτος δεν υπολογίζει τη ζωή μας», δήλωσε η μητέρα θύματος του εγκλήματος στα Τέμπη

«Ο υπουργός θα έπρεπε ήδη να είναι φυλακή» λέει η μητέρα 20χρονης που έχασε τη ζωή της στο έγκλημα των Τεμπών

«Θεωρώ προσβολή προς το πρόσωπό μου και προς όλους τους γονείς που χάσαμε τα παιδιά μας, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής ξανακατεβαίνει στις εκλογές» είπε σήμερα «Στο Κόκκινο» η παιδίατρος Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης που χάθηκε στο έγκλημα των Τεμπών.

«Όταν το έμαθα σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από κάποιας μορφής ψυχική ασθένεια. Δεν είναι δυνατόν αν υπάρχει τόση αναισθησία όταν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία αυτό το έγκλημα» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη. «Πήρα τα καμμένα κόκκαλα του παιδιού μου σε μια μαύρη σακκούλα κι άλλοι δεν βρήκαν ούτε στάχτη. Πώς θα ζήσω μ’ αυτό; Πώς θα ζήσω;» ξέσπασε η Μαρία Καρυστιανού.

«Με πληγώνει περισσότερο ότι προσποιούνται πως όλα είναι καλά και ξανάρχισαν τα δρομολόγια. Ενώ το ξέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας! Σκεφτείτε, όλοι μας και τα 9,5 εκατομμύρια των Ελλήνων είμαστε εν δυνάμει θύματα, διότι όλοι θεωρούσαμε το τραίνο ως το πιο ασφαλές. Λέγαμε στα παιδιά μας, πάρε παιδί μου το τραίνο που είναι ασφαλές, να ‘χω το κεφάλι μου ήσυχο».

Η Μαρία Καρυστιανού είναι η μητέρα που έστειλε το μήνυμα που διαβάστηκε στη μεγάλη συγκέντρωση για το νερό στη Θεσσαλονίκη.

Που ορκίστηκε πως θ’ αφιερώσει τη ζωή της στην αναζήτηση Δικαιοσύνης για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και ξεκίνησε την διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Στην Ελλάδα ποτέ δεν τιμωρούνται οι υψηλά ιστάμενοι ή όσοι βρίσκονται με πολιτικό μέσο σε μια θέση» τόνισε.

«Αποφασίζουν οι συνάδελφοί τους στη Βουλή για το αν θα παραπεμφούν στη Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη τί κάνει; Κλείνει τα μάτια της μπροστά στο έγκλημα. Πώς να έχω εγώ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όταν κάποιος εισαγγελέας είδε τις καταγγελίες των εργαζομένων και τις έβαλε στο συρτάρι; Όταν μπάζωσαν βιαστικά το χώρο του δυστυχήματος; Για ποιον λόγο; Για έναν μόνο λόγο: Για τη συγκάλυψη!».

Υπήρξε άραγε συνδρομή ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες των θυμάτων; «Μας έστειλαν 15 μέρες μετά ένα μήνυμα από την πολιτική προστασία να τηλεφωνήσουμε σ’ έναν αριθμό αν θέλουμε κάτι! Είναι ντροπή! Ευτυχώς που προσφέρθηκαν ψυχολόγοι από την ομάδα που φτιάξαμε στο φέισμπουκ και βοήθησαν. Η αλληλεγγύη των ανθρώπων και όχι η κρατική μέριμνα».

«Ξέρουμε τί συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν είμαστε χαζοί» υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού. «Ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα διαχρονικά είναι η διαφθορά. Αλλά κάπου υπάρχει κι ένα όριο. Πληρώνουμε τους περισσότερους φόρους στην Ευρώπη, παίρνουμε ένα σωρό κονδύλια κι έχουμε τραίνα που σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση; Περιμένω να υπογράψουμε όσο περισσότεροι γίνεται αυτή τη διαμαρτυρία, κατέληξε, να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί τέτοιο κακό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.