ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Συνελήφθη 38χρονος που ετοιμαζόταν να πουλήσει πολύτιμη αρχαία επιτύμβια στήλη (φώτο)

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών

Συνελήφθη 38χρονος που ετοιμαζόταν να πουλήσει πολύτιμη αρχαία επιτύμβια στήλη (φώτο)

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/2), έναν 38χρονο που αναζητούσε στην Αθήνα αγοραστές για να πουλήσει  ένα αρχαίο αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας που βρέθηκε στα χέρια του με άγνωστο τρόπο.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν δεχθεί και πέρασαν χειροπέδες στον επίδοξο πωλητή, στην κατοχή του οποίου βρήκαν μια λίθινη επιτύμβια στήλη των ύστερων ελληνιστικών ή πρώιμων αυτοκρατορικών χρόνων που παριστάνει σκηνή δεξίωσης μεταξύ ανδρικής και γυναικείας μορφής μέσα σε εισέχον πλαίσιο.

Το αντικείμενο εξετάστηκε από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, στην οποία παραδόθηκε για φύλαξη και περαιτέρω εκτίμηση.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Ασφάλεια Ιωαννίνων για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκε και ένα γυάλινο φιαλίδιο με χασισέλαιο.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν η επιτύμβια στήλη προέρχεται από λαθρανασκαφή και να εντοπιστεί το σημείο όπου βρέθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Iwannina-arxaiokapilos
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.