ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Συνελήφθησαν τρία άτομα που επί 1,5 χρόνο έμπαιναν από μπαλκονόπορτες σε σπίτια και τα «ξάφριζαν»

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 15 κλοπές σε σπίτια και μία σε όχημα

Συνελήφθησαν τρία άτομα που επί 1,5 χρόνο έμπαιναν από μπαλκονόπορτες σε σπίτια και τα «ξάφριζαν»

Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρεις άνδρες, οι οποίοι είχαν παραβιάσει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στον Κολωνό προκειμένου να το «ξαφρίσουν». Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, δρούσαν κατά αυτόν τον τρόπο τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, μετά από ειδοποίηση γείτονα, έσπευσαν στο σημείο, και εντόπισαν τα δύο άτομα έξω από το σπίτι και το τρίτο μέσα σε αυτό.

Μάλιστα οι διαρρήκτες μόλις είδαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να εξαφανιστούν και έριξαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών με λάμα 17 εκατοστών.

Όμως τελικά ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2022, είχαν οργανωθεί με σκοπό τις διαρρήξεις σε σπίτια και οχήματα.

Συγκεκριμένα, παραβίαζαν κεντρικές πόρτες ή μπαλκονόπορτες διαμερισμάτων, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, έκλεβαν χρυσαφικά, κοσμήματα, συσκευές και άλλα τιμαλφή και διέφευγαν με οχήματα.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση με σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 15 κλοπές σε σπίτια και μία σε όχημα, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- κλοπές κατά συναυτουργία και για παράβαση των νόμων για την αποδεικτική ισχύ των ταυτοτήτων και για τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.