ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις στα επεισόδια μετά την φοιτητική πορεία

Η πορεία φοιτητών του ΑΠΘ έγινε ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις στα επεισόδια μετά την φοιτητική πορεία

Στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν σε πορεία φοιτητών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη οι Αρχές προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η πορεία στην οποία συμμετείχαν φοιτητικές παρατάξεις, ενώσεις εκπαιδευτικών και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας.

Στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή υπήρξε ένταση μεταξύ ατόμων που αποσπάστηκαν από μπλοκ της πορείας και δυνάμεων της αστυνομίας που περιφρουρούσαν τη διαδήλωση.

Η αστυνομία τούς απώθησε με περιορισμένη χρήση χημικών και η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Τσιμισκή, όπου άτομα από το ίδιο μπλοκ στη συνέχεια πέταξαν μπογιές στην είσοδο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Φτάνοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατίας προς τα πανεπιστήμια.

Τότε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε κάδους στην Εγνατία Οδό, μπροστά από τη Θεολογική Σχολή και στην Εθνικής Αμύνης μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Στη συνέχεια άρχισαν να αρπάζουν πέτρες και μάρμαρα από πεζοδρόμια και χώρους του ΑΠΘ, και να τις εκσφενδονίζουν προς τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες τους ακολούθησαν όταν τα άτομα μπήκαν στο campus και προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν αρχικά στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και ευρύτερα στο campus – μπροστά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, τη Νομική Σχολή, το κτίριο Διοίκησης, κοντά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – αλλά και τους γύρω δρόμους.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους από τους χώρους του κτιρίου της Φιλοσοφικής σχολής πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης διακόπηκε για όσο διήρκεσαν τα επεισόδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη τελούν τα περισσότερα τμήματα στις σχολές εντός του campus του ΑΠΘ, και στην πλειοψηφία αυτών οι εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου διενεργούνται διαδικτυακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.