ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς που ετοιμάζονταν να πουλήσουν επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μάσκες και τεστ Covid

Θα έβγαζαν 1,6 εκατ. ευρώ

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς που ετοιμάζονταν να πουλήσουν επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μάσκες και τεστ Covid

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που σχεδίαζαν να πουλήσουν εκατομμύρια μάσκες και τεστ για τον κορωνοϊό, που σύμφωνα με τον ΕΟΦ ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, πέρασαν αστυνομικοί σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι δύο συλληφθέντες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αποθήκευαν σε σπίτι και σε αποθήκη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, ιατρικές μάσκες και covid test, στα οποία αλλοίωναν την ημερομηνία παραγωγής και λήξης και τα διοχέτευαν στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η αλλοίωση των ημερομηνιών παραγωγής και λήξης, καθώς και οι συνθήκες αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης των προϊόντων, καθιστούν τις ιατρικές μάσκες και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν κατάφερναν να πουλήσουν τα επικίνδυνα προϊόντα οι δύο αλλοδαποί θα έβγαζαν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης μεταφορική εταιρεία με έδρα τον Ασπρόπυργο, όπου από τον Ιούλιο του 2023 είχε αποστείλει για φύλαξη περισσότερα από τέσσερα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν αυτοδιαγνωστικά τεστ και ιατρικές μάσκες προστασίας, ενώ, στον ίδιο χώρο, από το 2021, αποθήκευε κούτες, που περιείχαν μάσκες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-351.000- αυτοδιαγνωστικά τεστ covid,
-2.500.000- ιατρικές μάσκες προστασίας,
-120.000- αυτοκόλλητα-ετικέτες αλλοδαπής φαρμακοβιομηχανίας,
5,7 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
-2- κινητά,
θερμικός εκτυπωτής,
λάπτοπ,
όχημα και
πλήθος κουτών περιέχουσες κάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.