ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Και εδώ φταίει ο… κορωνοϊός: Μαζικές οι ακυρώσεις των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Και εδώ φταίει ο… κορωνοϊός: Μαζικές οι ακυρώσεις των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μαζικές είναι οι ακυρώσεις των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω… κορωνοϊού. Μάλιστα, σε όσες διαξαχθούν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου υγείας, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Αγωνία για τη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει για τη φετινή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:00 το πρωί στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η χρονική διάρκειά της δεν θα υπερβεί τη μία ώρα, ενώ θα γίνει μόνο με στρατιωτικά τμήματα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην πόλη βαίνει αυξανόμενος το τελευταίο διάστημα.

Τον προβληματισμό των ειδικών για τις πιθανές «παρενέργειες» των παρελάσεων στη Βόρεια Ελλάδα εντείνουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προϋποθέσεις υπερμετάδοσης του ιού, σε περιπτώσεις συνωστισμού.

Παρά την εγρήγορση ως προς την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου, στη μεγαλοπρέπεια του εορτασμού θα συμβάλλουν και φέτος οι σχηματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς το «παρών» αναμένεται να δώσουν αύριο στους αιθέρες το θρυλικό αεροσκάφος «Spitfire», το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τα F-16 της ομάδας «Ζευς», που στέλνουν κάθε χρόνο μήνυμα ενότητας και ετοιμότητας από τη Θεσσαλονίκη.

Κεντρική Μακεδονία

Η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, θα αποτελέσει εξαίρεση στους φετινούς εορτασμούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο «ντόμινο» ακυρώσεων των μαθητικών παρελάσεων στα γεωγραφικά της όρια, προστέθηκε σήμερα και η Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Στο ίδιο πλαίσιο, με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ), Χρήστου Μέτιου.

Θεσσαλία

Στον χορό της αναστολής των παρελάσεων μπήκε χθες και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.