ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με επιτυχία ο ελληνο-αμερικανικός διαγωνισμός αρμάτων – Την πρώτη θέση κατέλαβαν τα LEO-2 HEL

Με επιτυχία ο ελληνο-αμερικανικός διαγωνισμός αρμάτων – Την πρώτη θέση κατέλαβαν τα  LEO-2 HEL

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός Αρμάτων που διοργάνωσε το Δ’ ΣΣ.

Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Θράκη είναι γεγονός, μετά την υπογραφή της ανανεωμένης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας (MDCA) πενταετούς διάρκειας με αυτόματη μετατροπή σε αορίστου, εάν καμία από τις δύο πλευρές δεν την προσβάλει. Οι ΗΠΑ εμβαθύνουν την συνεργασία τους με τα ελληνικά στρατεύματα στην Ξάνθη, επαναλαμβάνοντας τον διαγωνισμό αρμάτων.

Την 1η θέση κατέλαβε η 24 ΕΜΑ (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ) 4 LEO 2 HEL από την Αλεξανδρούπολη

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού

Την 1η θέση κατέλαβε η 24 ΕΜΑ (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ) 4 LEO 2 HEL – 16 άτομα από την Αλεξανδρούπολη

Την 2η θέση κατέλαβε ο αμερικανικός ουλαμός C/1-16 Infantry Battallion : 4 ABRAMS M1 A2 – 16 άτομα

Την 3η θέση κατέλαβε η 22 ΕΜΑ του Πετροχωρίου Ξάνθης (ΧΧV ΤΘΤ) 4 LEO 2 HEL – 16 άτομα

Την 4η θέση κατέλαβε η 311 ΕΜΑ (3 Μ/Κ ΤΑΞ) 4 LEO 2 Α4 – 16 άτομα

Την 5η θέση κατέλαβε η 212 ΕΜΑ (ΧΧΙ ΤΘΤ) 4 LEO 2 Α4 – 16 άτομα

Η συνεργασία με το Δ’ Σώμα Στρατού είναι εδώ και χρόνια ισχυρή και σε αυτό έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και ο νυν Διοικητής, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

Στα πλαίσια αυτής της αγαστής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθης από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 05 Νοεμβρίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων που περιελάμβανε τα εξής αγωνίσματα:

Μηχανοδήγηση Ακριβείας,

Αίτηση έμμεσων Πυρών ΠΒ,

Προσδιορισμό απόστασης στόχου,

Επιθετικές επιχειρήσεις

Περισυλλογή σε ΧΒΡΠ περιβάλλον/ κοπή – δέση ερπύστριας,

Αμυντικές επιχειρήσεις,

Προσβολή από ΑΕΜ – Διακομιδή τραυματία,

Βολή πιστολίου,

Αναγνώριση μέσων

Ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αρματιστή

Αξίζει να τονιστεί τέλος ότι τον διαγωνισμό παρακολούθησαν ως παρατηρητές 14 αξιωματικοί από έξι χώρες :

2 από Βουλγαρία

2 από Γαλλία

3 από Γερμανία

2 Από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

2 Από Ιορδανία

και 3 από Κύπρο

Captain Woodard, Επικεφαλής του αμερικανικού ουλαμού C/1-16 Infantry Battallion : Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πώς μάχεται ο ελληνικός στρατός, πώς εκπαιδεύεται και τις τεχνικές που ακολουθεί – Ο διαγωνισμός ήταν εξαιρετικά δύσκολος

O Captain Woodard τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήταν ένας φανταστικός διαγωνισμός, εξαιρετικά δύσκολος αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι «…μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πώς μάχεται ο ελληνικός στρατός, πώς εκπαιδεύεται και τις τεχνικές και διαδικασίες που ακολουθεί…» Σχολιάζοντας την 2η θέση που κατέλαβε ο αμερικανικός ουλαμός στα πλαίσια του διαγωνισμού αρχικά τόνισε ότι είχαν πολύ καλούς αντιπάλους και εξήρε την 24η ΕΜΑ (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ) 4 LEO 2 HEL από την Αλεξανδρούπολη που κατέλαβε την 1η θέση και παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα περήφανος για τους στρατιώτες του και όλη την ομάδα γενικότερα…».

Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας – Διοικητής 1ης Στρατιάς : «…Ξέρουμε ότι αν στο μέλλον χρειαστεί να ενεργήσουμε μαζί με τους συμμάχους μας Αμερικανους, μπορούμε και θα το κάνουμε με επιτυχία..»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.