ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένταση μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας: Αμερικανικό πλοίο έπλευσε σε περιοχή που διεκδικεί το Πεκίνο

Ένταση μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας: Αμερικανικό πλοίο έπλευσε σε περιοχή που διεκδικεί το Πεκίνο

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ένα πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ έπλευσε κοντά στα Αβαθή του Σκάρμπορο, διαφιλονικούμενη περιοχή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που διεκδικεί το Πεκίνο, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει οργή στην κινεζική κυβέρνηση εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης για το εμπόριο ανάμεσα στα δύο κράτη με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Η πολυσύχναστη θαλάσσια οδός στην περιοχή συγκαταλέγεται στα ολοένα αυξανόμενα ζητήματα έντονης διαφωνίας στη διμερή σχέση: στον κατάλογο αυτό ξεχωρίζουν ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά στα δύο κράτη, οι αμερικανικές κυρώσεις, η Ταϊβάν.

Την επιχείρηση διεξήγαγε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Preble, διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς εκπρόσωπος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αντιτορπιλικό «έπλευσε σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από τον Ύφαλο Σκάρμπορο», προκειμένου «να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι υπερβολικές διεκδικήσεις» της Κίνας σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, αλλά και για να φανεί πως το αμερικανικό εγγυάται πως θα συνεχίσει να υπάρχει πρόσβαση «στις θαλάσσιες οδούς, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο», είπε ο πλοίαρχος Κλέι Ντος, εκπρόσωπος του Έβδομου Στόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.