Μεγάλη φωτιά κοντά σε οικισμό στη Νέα Μάκρη – Δύο ταυτόχρονες εστίες – Απειλούνται σπίτια (βίντεο) (upd)

Μεγάλη φωτιά κοντά σε οικισμό στη Νέα Μάκρη –  Δύο ταυτόχρονες εστίες – Απειλούνται σπίτια (βίντεο) (upd)

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο εστίες: η μία είναι κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και η άλλη στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι, αν και άλλες πληροφορίες μιλούν αρχικά για τέσσερις ταυτόχρονες εστίες. Η φωτιά κινείται ανάμεσα στις οδούς Ερμού, Ανατολής και Ονείρων και καίει ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους και πεύκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνος, Στέργιο Τσίρκα, εκκενώνονται τα σπίτια στις περιοχές Λιβίσι και Αγιος Εφραίμ, με τους κατοίκους να μεταφέρονται στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης.

Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι’ αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης, ενώ η άλλη φωτιά κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασιλείου Ρώτα.

https://twitter.com/ayH1A6yDNr3ldk5/status/1440053651695759362

https://twitter.com/YiannisBavelas/status/1440038838114480135

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/YiannisBavelas/status/1440041493557772292

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.