ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο – Είχε εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός στο Δηλησό Ευβοίας (βίντεο) (upd)

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο – Είχε εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός στο Δηλησό Ευβοίας (βίντεο) (upd)

(upd 20:07) Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στον οικισμό Ραπταίοι, στον δήμο Καρύστου, στην Εύβοια, ενώ αναμένεται εντός ολίγων ωρών να τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Όπως δήλωσε, νωρίτερα, ο δήμαρχος Καρύστου σε ραδιοφωνικό σταθμό, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι παραθεριστικές κατοικίες που βρίσκονται πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.


Ανανέωση 17:32…Μαίνεται η φωτια που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στον οικισμό Ραπταίοι, στον δήμο Καρύστου στην Εύβοια ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Καρύστου σε ρ/σ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι παραθεριστικές κατοικίες που βρίσκονται πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο, το οποίο αυτή τη στιγμή παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ενώ συνεχίζεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Καρύστου, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι παραθεριστικές οικείες που βρίσκονται πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο και συγκεκριμένα στον οικισμό Δηλησός της Ευβοίας, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτο κοντά στον οικισμό Ραπταίοι του δήμου Καρύστου φαντάζει ανεξέλεγκτη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοένα και ενισχύονται. Αυτή τη στιγμή, στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της πυρκαγιάς, που έχει επεκταθεί.

Σύμφωνα με το evima.gr η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους τον Δήλησο να εκκενώσουν τον οικισμό, ο οποίος δεν απειλείται προς το παρόν άμεσα, αλλά η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει φτάσει κι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέφανος Κολοκούρης και συντονίζει την επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, είπε ότι η «πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ. Εχουμε την τύχη ωστόσο, να επιχειρούν εναέρια μέσα, τουλάχιστον έξι αυτή τη στιγμή, έχουμε δημιουργήσει ένα μέτωπο στην περιοχή του Δήλησου και των Στύρων και πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πυρκαγιά και να την σταματήσουμε 400-500 μέτρα από τους παραθεριστικούς οικισμούς».

Πρόεδρος Κοινότητας Ραπταίων: Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, καίει μέσα σε χαράδρα

Νωρίτερα σε δηλώσεις της στο evima η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα είπε ότι η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών είπε η κα. Ρούπα. Σημείωσε δε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο αλλά για την ώρα δεν απειλείται ο οικισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.