ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Μαγνησία: Πλησίασαν κοντά σε οικισμούς οι φλόγες – Όλα τα μέτωπα (upd)

Χωρίς ρεύμα και νερό αρκετές περιοχές - Όλα τα μέτωπα

Νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Μαγνησία: Πλησίασαν κοντά σε οικισμούς οι φλόγες – Όλα τα μέτωπα (upd)

(Aνανέωση 13:43) Συνεχίζουν να επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, που κατακαίνε σε πολλές περιοχές της χώρας οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνοντας μάχη με τις πολλαπλές αναζωπυρώσεις.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις πλησίασαν οικισμούς.

Για αυτόν τον λόγο εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112, 2 προειδοποιητικά και 2 για την εκκένωση των οικισμών Μελισσάτικα, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια προς την πόλη του Βόλου.

Για την αντιμετώπιση των διάσπαρτων εστιών, που, όπως τόνισε ο Γ. Αρτοποιός, μέχρι στιγμής ελέγχονται, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα από τη Σερβία, ενώ από αέρος έχουν διατεθεί ώστε να επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς είχαμε και λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στο χωριό Σέσκλο στη Μαγνησία.

Η φωτιά φαινόταν να είχε καλύτερη εικόνα, νωρίτερα το πρωί, καθώς οι ρίψεις νερού από εναέριες δυνάμεις και οι ασθενείς άνεμοι περιόρισαν κατά πολύ τις φλόγες.

Ωστόσο, λίγο μετά, σημειώθηκε νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Σέσκλο με αποτέλεσμα να σημάνει νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Φωτιά υπάρχει και σε δεύτερο μέτωπο, αυτό που χθες πέρασε τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου-ΠΑΘΕ και κινήθηκε προς τον ΧΥΤΑ Βόλου και αργά το βράδυ έφτασε και απείλησε τα Μελισσάτικα στις παρυφές της πόλης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μέτωπα στη Ρόδο έχουν κοπάσει, εν τούτοις, στην περιοχή Βατίου, του Ασκληπειού, των Λαέρμων και κοντά στην Ιερά μονή Θάρρι, παρουσιάζονται συχνές αναζωπυρώσεις με τις οποίες τα πεζοπόρα τμήματα, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, να δίνουν διαρκή μάχη προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκαν και νέες αναζωπυρώσεις κοντά στο Βάτι (στο κομμάτι προς Μεσσαναγρό) καθώς επίσης και προς το εκκλησάκι του Ταξιάρχη οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εκ νέου απο τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Ισχυρές δυνάμεις τώρα, επιχειρούν σε ένα από τα τελευταία μέτωπα που έχουν αναζωπυρωθεί κοντά στον Ασκληπενό ποταμό, με κατεύθυνση τα Προφύλια.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, δόθηκε σκληρή μάχη σε ολόκληρο το χερσαίο τμήμα της φωτιάς με αποτέλεσμα πολλά από τα μέτωπα να τεθούν σε ύφεση.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί πλησίον του Κέντρου Υγείας στην Κύμη Ευβοίας, ο Γ. Αρτοποιός επεσήμανε ότι πλέον έχει ελεγχθεί.

Σχετικά με την Κέρκυρα, ο Γ. Αρτοποιός σημείωσε ότι οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού μέχρι στιγμής ελέγχονται και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα.

Αναζωπυρώσεις, επίσης, αντιμετωπίζονται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις στη βορειοανατολική πλευρά της Καρύστου Ευβοίας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Βασίλειο και Λινάρι, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 ελικόπτερα.

Επιπλέον, αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται στη βορειοανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, οι οποίες, σύμφωνα με τον Γ. Αρτοποιό, μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Παράλληλα, στον Δομοκό και την Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε αγροτοδασικές εκτάσεις, όπως είπε, έχουν περιοριστεί.

Συνολικά 74 πυροσβέστες έχουν υποστεί θερμοπληξία ή έχουν τραυματιστεί ή έχουν υποστεί εγκαύματα από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος, ο Γ. Αρτοποιός τόνισε ότι για σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει ακραίος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Το σημείο που απανθρακώθηκε η άτυχη γυναίκα στο Βόλο

Οι εικόνες από το τροχόσπιτο της άτυχης γυναίκας που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Χοροστάσι του Πλάτανου Αλμυρού προκαλούν σοκ. 

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του ΣΚΑΪ, το τροχόσπιτο έλιωσε ενώ βρισκόταν ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στην προστασία και του οικισμού στο Σέσκλο Μαγνησίας. Ο δυνατός αέρας επιδεινώνει την κατάσταση, ενώ η φωτιά έχει φθάσει στα όρια του χωριού, σε ύψωμα και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από τα πρώτα σπίτια.

Στο Σέσκλο και σε όλη την περιοχή δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, ενώ έχει επίσης διακοπεί η παροχή νερού.

Η εικόνα από την πυρκαγιά στο Κάστρο Λαμίας

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Κάστρο Λαμίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική αργά χθες το βράδυ η γενικότερη εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες, σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές.

Επιπλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τιθορέα Φθιώτιδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα χθες το βράδυ. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στους πρόποδες του Παρνασσού καίγοντας καλάμια και στο σημείο υπήρχαν αρκετοί καπνοί γι αυτό το λόγο υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής καλώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ‘Ανω Τιθορέα.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και μέχρι αργά το βράδυ υπήρχαν εστίες.

Στη Ρόδο, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για δέκατη ημέρα, όλη τη μέρα χθες σημειώνονταν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται. Αργά το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε μία μεγαλύτερη αναζωπύρωση σε δασική έκταση, ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Γεννάδι και Λαχανιά.

Αναφορικά με την Κάρυστο το μέτωπο αναζωπυρώθηκε χθες το απόγευμα και είχε μία πορεία ανάμεσα στον Πλατανιστό και στον Αντιά, που βρίσκεται λίγο πιο βορειοανατολικά.

Στην Κέρκυρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα χθες σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.