ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Scott Ritter: «Αυξάνεται σταθερά το ποσοστό των ξένων που εντάσσονται στις ουκρανικές Ε.Δ.»

Σε αναζήτηση ξένων μισθοφόρων το Κίεβο

Scott Ritter: «Αυξάνεται σταθερά το ποσοστό των ξένων που εντάσσονται στις ουκρανικές Ε.Δ.»

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το πρόσφατο πλήγμα με πυραύλους ακριβείας σε ουκρανική πόλη σε σημείο συγκέντρωσης δυτικών μισθοφόρων και Ουκρανών Στρατηγών αλλά και την σιγή ιχθύος του Κιέβου.

Ο Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Scott Ritter, γράφει τα εξής στο Sputnik:

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περιέγραψε τον στόχο ως τόπο συγκέντρωσης για τη διοίκηση και τους αξιωματικούς της 56ης χωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού του ουκρανικού στρατού και ισχυρίζεται ότι σκότωσε δεκάδες Ουκρανούς στρατιώτες—και ξένους μισθοφόρους.

Ενώ η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία αναφορά στην παρουσία ξένων εθελοντών/μισθοφόρων στο εστιατόριο Del Rio στο Κραματόρσκ, βίντεο από το σημείο της επίθεσης δείχνει πολυάριθμο προσωπικό με στολή, πολλοί από τους οποίους είναι προφανώς αλλοδαποί, συγκεντρωμένοι στο σημείο, παρέχοντας πρώτοι βοήθεια στη διάσωση των θυμάτων.

Η παρουσία στρατιωτικών οχημάτων κοντά στο κατεστραμμένο εστιατόριο ενισχύει τον ρωσικό ισχυρισμό ότι υπήρχε συνάθροιση στρατιωτικού προσωπικού τη στιγμή της επίθεσης.

Αυτό φαινόταν να θέτει υπό αμφισβήτηση οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ρωσικού χτυπήματος – ήταν σύμφωνο με τις αποδεκτές αρχές που ορίζονται από τους νόμους του πολέμου.

Το νομικό καθεστώς του ξένου προσωπικού που εργάζεται δίπλα στον ουκρανικό στρατό δεν είναι τόσο βέβαιο. Το γεγονός ότι πολλοί είναι ντυμένοι με στολές παραλλαγής και συμμετέχουν σε δραστηριότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαφημίζουν τις στρατιωτικές/παραστρατιωτικές πτυχές του έργου στο οποίο επιδίδονται απλώς ενισχύει την πραγματικότητα ότι όχι μόνο είναι νόμιμοι στόχοι σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου, αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιοι πιθανότατα στερούνται οποιασδήποτε προστασίας βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου όταν πρόκειται να αντιμετωπίζονται ως νόμιμοι μαχητές.

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει επί του παρόντος πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η χρόνια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και η έλλειψη χρόνου για την επαρκή εκπαίδευση αντικαταστατών που στέλνονται στην πρώτη γραμμή.

Εδώ μπαίνουν στο μείγμα οι ξένοι μαχητές. Πολλοί από τους ξένους μαχητές συμμετείχαν στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να συγκεντρώνονται κοντά στις ουκρανικές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μάχιμη υπηρεσία και, ως εκ τούτου, χρειάζονται εξειδικευμένη εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού και βασικού χειρισμού όπλων.

Καθώς αυξάνονται οι απώλειες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών, το ίδιο συμβαίνει και με το αίτημα για μαχητές να αντικαταστήσουν τους πεσόντες, μια απαίτηση που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ανταποκριθεί στους Ουκρανούς.

Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι ξένοι (κυρίως από δυτικά κράτη) ενσωματώνονται, είτε ως μεμονωμένοι αντικαταστάτες είτε μέσω της ένταξής τους σε ομάδες διαφορετικού μεγέθους, στους σχηματισμούς μάχης και υποστήριξης μάχης του ουκρανικού στρατού.

Οι ξένοι πεθαίνουν στην υπηρεσία της Ουκρανίας σε αυξανόμενους αριθμούς, ένδειξη της αυξανόμενης παρουσίας τους στο πεδίο της μάχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δείχνει η παρουσία ξένων μισθοφόρων στο Kramatorsk, αυτές οι απώλειες δεν βοήθησαν να αποτρέψουν άλλους από το να ακολουθήσουν τα βήματά τους. Καθώς η ειδική στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων συνεχίζεται, η ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό για την επανδρωτική στρατιά της Ουκρανίας θα αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση για ξένο προσωπικό που θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις επάνδρωσης θα αυξηθεί επίσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.