ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το μήνυμα του Γκιούλ στον Άντλι Μανσούρ

Το μήνυμα του Γκιούλ στον Άντλι Μανσούρ

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ απέστειλε σήμερα ευχετήριο μήνυμα στον μεταβατικό ομόλογό του της Αιγύπτου για την εθνική εορτή της χώρας, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει αλώβητες τις διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών παρά την άρνηση της Άγκυρας να αναγνωρίσει την κυβέρνηση που διαδέχθηκε τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

Το γραφείο του Γκιουλ ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος απέστειλε μήνυμα συγχαίροντας τον ομόλογό του Άντλι Μανσούρ για την επέτειο της επανάστασης της 23ης Ιουλίου 1952.

«Η τουρκική κυβέρνηση δεν τείνει χείρα προς τη μεγαλύτερη χώρα του Αραβικού κόσμου, όμως κάποιος θα πρέπει να το κάνει. Αυτό είναι το πλέον ελάχιστο από τα πρωτόκολλα που οφείλουμε να τηρούμε», δήλωσε σχετικά με το μήνυμα του Γκιουλ πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

«Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι αμβλύνεται και η στάση της. Οποιαδήποτε τέτοια άμβλυνση θα πρέπει να προέρχεται από την ίδια την κυβέρνηση κι όχι από τον πρόεδρο, ο οποίος έχει κατά βάση συμβολικό ρόλο. Δημοσίως, αυτός δεν αντίκειται στον τόνο, ή την πολιτική της κυβέρνησης», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και της τουρκικής κυβέρνησης, που έχει παράλληλες ρίζες με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του καθαιρεθέντος από τον στρατό Μόρσι, έχουν τρωθεί σημαντικά, καθώς η Άγκυρα διαμηνύει πως δεν πρόκειται να συνεργασθεί με μία κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.