ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Με το τραγούδι της εκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν ξεκινάνε τα μαθήματά τους τα παιδιά στο σχολείο! [βίντεο]

Τουρκία: Με το τραγούδι της εκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν ξεκινάνε τα μαθήματά τους τα παιδιά στο σχολείο! [βίντεο]

Πως θα σας φαίνονταν σε κάποιους αν αντί για το κουδούνι του σχολείου άκουγε τον ύμνο της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ; Τουλάχιστον γελοίο. Και όμως στην Τουρκία θεώρησαν ότι έτσι θα έπρεπε να είναι το κουδούνισμα ενός σχολείου.

Το κουδούνι στο δημοτικό σχολείο «Hacı Sami Boydak» δεν χτυπά όπως τα υπόλοιπα της Τουρκίας. Η μελωδία με την οποία οι μαθητές ξεκινούν και τελειώνουν τα μαθήματά τους  είναι αυτή του «Dombra», του μουσικού κομματιού που γράφτηκε ως ύμνος του τοπικού παραρτήματος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, στην επαρχία Καϊσερί. 

Το «Dombra», που κατά τα άλλα είναι βασισμένο σε ένα παραδοσιακό τραγούδι της Κεντρικής Ασίας,  ήταν το τραγούδι που έντυσε και την προεκλογική καμπάνια του ίδιου του Ταγίπ Ερτογάν για την προεδρία της Τουρκίας τον περασμένο Αύγουστο, με ελαφρώς παραλλαγμένους στίχους. 

Πολλοί ήταν οι γονείς που παραπονέθηκαν πως η χρήση της μελωδίας στο σχολείο πολιτικοποιεί τα παιδιά τους. Πάντως το σχολείο υποστηρίζει πως αυτό ίσχυε πολύ πριν το κομμάτι «πολιτικοποιηθεί» από τον Ερντογάν και πως δεν πρόκειται να το αλλάξει. 

Μεταξύ άλλων, οι στίχοι που γράφτηκαν για τον Ερντογάν, αναφέρουν πως ο ηγέτης είναι «ο εφιάλτης των αντιπάλων», «το φως της ελπίδας εκατομμυρίων» και ο «ηγέτης που περιμέναμε χρόνια» – Κάτι σαν τον υπέρτατο ηγέτη της Βορείου Κορέας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.