ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: “Σχέδιο «σκοτεινών δυνάμεων» και όχι αντίδραση για το Κομπάνι τα επεισόδια”

Ρ.Τ.Ερντογάν: “Σχέδιο «σκοτεινών δυνάμεων» και όχι αντίδραση για το Κομπάνι τα επεισόδια”

Την άποψη ότι η ένταση με τους Κούρδους σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας με 22 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους δεν σχετίζεται με την στάση της Άγκυρας στο θέμα της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους και της υπεράσπισης του Κομπάνι αλλά έχει στόχο το σαμποτάρισμα της εν εξελίξει ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

«Το να γίνονται επεισόδια στην Τουρκία με το πρόσχημα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Κομπάνι δείχνει τις αληθινές προθέσεις πίσω από αυτές τις κινήσεις» συμπλήρωσε διαβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε αυτές τις προβοκάτσιες να επηρεάσουν την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Είναι προφανές ότι αυτή η τακτική στοχεύει στο ειρηνικό περιβάλλον στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά καθώς στην ειρηνευτική διαδικασία και την αδελφοποίησή μας» αναφέρει ο Ερντογάν στη γραπτή δήλωσή του που εκδόθηκε σήμερα.

Στην ίδια δήλωση ο Τούρκος πρόεδρος στέλνει μήνυμα ότι οι τουρκικές αρχές θα σταθούν απέναντι σε όσους βιαιοπραγούν και βανδαλίζουν χωρίς καθόλου ανοχή σε μια περίοδο που η χώρα καταγράφει μια εύθραυστη πρόοδο.

Υπέδειξε, μάλιστα, «σκοτεινούς κύκλους» για τις προβοκατόρικες αυτές ενέργειες και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προωθήσουν τη βία, τους βανδαλισμούς ή το χάος.

Το μήνυμα Ερντογάν έρχεται λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου εκπροσώπων του κόμματος HDP στην οποία αναμένεται να εκφραστεί η άποψη ότι τα πρόσφατα επεισόδια με τους 22 νεκρούς σε λιγότερες από 48 ώρες οφείλονται στην απραγία της κυβέρνησης κατά των επιθέσεων των τζιχαντιστών στη συριακή πόλη Κομπάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.