ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οριστικοποιήθηκε η πρόταση της RMK για το πλοίο LPD του τουρκικού Ναυτικού

Οριστικοποιήθηκε η πρόταση της RMK για το πλοίο LPD του τουρκικού Ναυτικού

Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν για την πρόταση των τουρκικών ναυπηγείων RMK για το πρόγραμμα ναυπήγησης ενός πλοίου LPD για το τουρκικό Ναυτικό. Πιο συγκεκριμένα το πλοίο το οποίο προτείνει η τουρκική εταιρεία θα έχει μήκος 221,3 μέτρα πλάτος 38 μέτρα, εκτόπισμα 28500 τόνους περίοδος ναυπήγησης και δοκιμών 6 χρόνια ενώ η εθνική συμμετοχή θα φτάσει στο 60% της αξίας του πλοίου.

Το πλοίο θα μπορεί να φέρει 4 ελικόπτερα T-70/S-70 ή περισσότερα T-129, θα είναι εξοπλισμένο με το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης GENESIS ADVenT με 20 κονσόλες ελέγχου της Milsoft-Ayesas. Η πρόταση του ναυπηγείου προτείνει τον εξοπλισμό του πλοίου με ραντάρ Smart-S Mk2, ραντάρ ναυσιπλοΐας επιφανείας  Alper και Serdar της Aselsan, σόναρ, σύστημα αντιμετώπισης τορπιλών Hizir της Aselsan, σύστημα αντιμέτρων Kalkan της Aselsan, σύστημα IRST επίσης της Aselsan, AselFlir-300D της Aselsan.

Επιπλέον το πλοίο θα διαθέτει σύστημα προειδοποίησης laser  σύστημα ESM ARES-2N ET/ED, σύστημα επικοινωνιών Link-11, 16/22. Ο οπλισμός του θα αποτελείται από δύο πυροβόλα  Fast Forty των 40 χλστ, δύο συστήματα Phalanx των 20 χλστ και τρία συστήματα STAMP των 12,7 χλστ. Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει εναλλακτικά 4 LCM, ή 2 LCAC, ή 94 στρατιωτικά οχήματα (εναλλακτικά 13 άρματα μάχης ALTAY) ή 27 AAV.

Το πλοίο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων, η εμβέλεια του θα φτάνει τα 7000 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 16 κόμβων. Η αυτονομία του θα φτάνει τις 30 ημέρες ενώ το πλήρωμα θα αποτελείται από 190 άτομα και θα μπορεί να μεταφέρει 700 πεζοναύτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.