ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η AgustaWestland παρουσιάζει την πρότασή της για το νέο μεταφορικό ελικόπτερο της Τουρκίας

Η AgustaWestland παρουσιάζει την πρότασή της για το νέο μεταφορικό ελικόπτερο της Τουρκίας

Η ιταλική AgustaWestland, μέλος του ομίλου Finmeccanica, παρουσίασε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του νέου της…

Η ιταλική AgustaWestland, μέλος του ομίλου Finmeccanica, παρουσίασε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του νέου της οπλισμένου ελικοπτέρου γενικής χρήσης AW149 ειδικά για την Τουρκία, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF ’09 στην Κωνσταντινούπολη.

Η AgustaWestland προσφέρει το ελικόπτερο με την τοπική ονομασία TUHP 149 (σ.σ. Turkish Utility Helicopter Programme-Πρόγραμμα Τούρκικου Ελικοπτέρου Γενικής Χρήσης) σαν μια λύση στην διακλαδική απαίτηση της Άγκυρας για την προμήθεια μέχρι 115 ελικοπτέρων της κατηγορίας.

Βασικός ανταγωνιστής της ιταλικής πρότασης, είναι η αμερικανική Sikorsky η οποία προωθεί το έκδοχο T-70 του Black Hawk στον τουρκικό διαγωνισμό, στον οποίο η επιλογή της πλατφόρμας με βάση την οποία θα αναπτυχθεί το νέο τουρκικό ελικόπτερο αναμένεται πιθανόν και τον Ιούνιο.

Η πρόταση της AgustaWestland, το AW149 είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο στην κατηγορία των 8 τόνων, με διμελές πλήρωμα και μεταφορική ικανότητα 18 εξοπλισμένων στρατιωτών. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τους 165 κόμβους, ήτοι 295 χ.α.ώ. σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ελικόπτερο μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να αναλάβει μια ευρεία γκάμα αποστολών, με κάθε καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα. Ταυτόχρονα, μπορεί να εξοπλιστεί με μεγάλη ποικιλία οπλισμού, από κάλαθους ρουκετών μέχρι κατευθυνόμενους πύραυλους και πολυβόλα, καθώς και εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων για την αύξηση της εμβέλειάς του.

Ταυτόχρονα, περιλαμβάνονται δομικές προβλέψεις για την προσθήκη μηχανισμού μεταφοράς εξωτερικού φορτίου, βίντσι βαρέος τύπου, αλλά και άλλου εξοπλισμού αποστολής.

Η προσφορά του TUHP 149 περιλαμβάνει συμμετοχή των τουρκικών εταιρειών Aselsan, Havelsan, Roketsan, Tusas Aerospace Industries και Tusas Engine Industries. Η AgustaWestland ήδη συνεργάζεται με τις περισσότερες από αυτές τις εταιρείες στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του νέου τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου T129, που βασίζεται στο ιταλικό A129 Mangusta.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.