ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εφτασαν οι S-400 στην Τουρκία – Σύμβουλος Χ.Ακάρ: «Συνεχίζουμε με αγορά Bastion & Iskander»

Εφτασαν οι S-400 στην Τουρκία – Σύμβουλος Χ.Ακάρ: «Συνεχίζουμε με αγορά Bastion & Iskander»

Δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Τουρκία μεταφέροντας τμήματα του συστήματος S-400 μαζί με ομάδα Ρώσων ειδικών.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι ΝΤV, ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αn-124 προσγειώθηκε στην Μαλάτια μεταφέροντας τμήματα των S-400 ενώ ένα Tu-154B-2 προσγειώθηκε στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το Flight Radar το αεροσκάφος Tu-154B-2 με κωδικό RA-85559 απογειώθηκε από την Μόσχα στις 16:05 και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ερχάτς της Μαλάτιας στις 18:40.

Αναφέρεται πως το αεροσκάφος μεταφέρει μια επιτροπή που θα εργαστεί σχετικά με την εγκατάσταση των πυραύλων και ότι μεταξύ των ενδεχόμενων τοποθεσιών είναι και η Μαλάτια.

Ο ειδικός ασφάλειας, Αμπντουλλάχ Αγάρ, σε δήλωση που έκανε ανέφερε τα εξής:

“ΑΝ-124 των Ρώσων. Με αυτά θα έρθουν οι S-400. Μπορούν να μεταφέρουν 150 τόνους.

Σήμερα προσγειώθηκε στην Μαλάτια προκαλώντας ενθουσιασμό του τύπου ¨Ήρθαν οι S-400¨ , ενώ ένα ακόμη Τουπόλεφ συνέχισε προς Άγκυρα, πιθανώς μεταφέρει προσωπικό για τα S-400 και σχετικό εξοπλισμό”

Ταυτόχρονα ο σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Turan Orguz, τονίζει πως μετά τους S-400 σειρά παίρνει το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir. το αντιπλοϊκό Bastion και οι βαλλιστικοί πύρραυλοι Iskander.

Ο σκοπός όλων αυτών είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη άρνησης πρόσβασης περιοχής A2 / AD στην Ελλάδα.

Και τo State Department στέλνει ακόμη τελεσίγραφα στην Τουρκία

Ερωτηθείσα στη διάρκεια της ενημέρωσης των ανταποκριτών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτέγκους προειδοποίησε εκ νέου την Άγκυρα με «πραγματικές και αρνητικές συνέπειες».

Η εκπρόσωπος κατ’ αρχάς εξέφρασε επιφυλάξεις για τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι σχεδόν καθημερινά κάποια εφημερίδα δημοσιεύει ότι «η Τουρκία αναλαμβάνει σήμερα τους S-400. Κι αυτό δεν είναι πολύ νέο».

Παρόλα όμως αυτά η εκπρόσωπος εμφανίστηκε επιφυλακτική για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η παραλαβή θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, λέγοντας πως υπάρχουν καθημερινά ρεπορτάζ και πως δεν πρόκειται για «κάτι το πολύ καινούργιο».

«Η θέση μας εδώ στο Υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά την Τουρκία και τους S-400 δεν έχει αλλάξει. Όλοι γνωρίζουν – οι τουρκικές αρχές γνωρίζουν – τη νομοθεσία που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο και σχετίζεται με το νόμο CAATSA και όλα αυτά παραμένουν τα ίδια», είπε.

«Έχουμε πει ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν παραλάβει τους S-400. Αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35. Νομίζω ότι ο Υπουργός και αυτό το Υπουργείο ήταν απίστευτα συνεπείς για αυτό – τουλάχιστον από τότε που ήμουν εδώ και το τελευταίο έτος από τότε που ο Υπουργός (Εξωτερικών) ήταν εδώ, οπότε δεν υπάρχει τίποτα που να αλλάζει από όσα έχω πει ή ότι ο Υπουργός έχει δηλώσει επ’ αυτού», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.