ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικός Τύπος: Ο ελληνικός Στρατός αγοράζει τουρκικά drones

Τουρκικός Τύπος: Ο ελληνικός Στρατός αγοράζει τουρκικά drones

Σύμφωνα με την Daily Sabah και την Hurriyet, τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έχει συμφωνήσει με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας για την προμήθεια 50 drones.

Τα τουρκικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης ή ανίχνευσης ναρκών είναι έτοιμα να εισέλθουν στον κατάλογο των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με υπογεγραμμένη προκαταρκτική συμφωνία.

Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός στρατός θα χρησιμοποιούσε αεροσκάφη που παράγονται από τον τουρκικό ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την Assuva Defense με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Η Assuva κατάφερε να παράγει drones στον τομέα της τεχνολογίας τηλεπισκόπησης με εγχώριους πόρους, χάρη στα έργα τούρκων μηχανικών. Πούλησε τα αεροσκάφη του στον κινεζικό στρατό και στον στρατό της Σρι Λάνκα πριν συμφωνήσει με μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Remzi Başbuğ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σε δημοσιεύματα που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη ότι ετοιμάζονταν να πουλήσουν ένα drone υψηλής τεχνολογίας σε έναν στρατό-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τον τουρκικό στρατό, έναν άλλο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

«Με μια συμφωνία που υπογράψαμε με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο καιρό, έγινε η προκαταρκτική αποδοχή των 50 drones που παρήγαμε. Τα δύο αεροσκάφη που στείλαμε πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός», δήλωσε ο Başbuğ.

Τα αεροσκάφη προορίζονται να εξυπηρετούν κυρίως στους τομείς των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης αέρα και την ανίχνευση υπόγειων αποθηκών.

Ο Başbuğ, δηλώνοντας ότι η παραγωγή και η παράδοση του συστήματος είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία στον αμυντικό τομέα, δήλωσε: «Τα Assuva drone είναι έργο Τούρκων μηχανικών λογισμικού. Πετάνε όλα με τοπικές τεχνολογίες υλικού και λογισμικού. Είμαστε περήφανοι που παράγουμε τις καλύτερες συσκευές στον κόσμο για αναζήτηση, διάσωση και υπόγεια απεικόνιση».

Τα αεροσκάφη Assuva έχουν ειδικές ικανότητες ειδικά για την εύρεση εκρηκτικών ναρκών από τον αέρα, είπε, σημειώνοντας ότι το σύστημα παρέχει 100% ακριβή αποτελέσματα σε μια ευρεία περιοχή πτήσης έως βάθος 50 μέτρων και χιλιάδες μέτρα απόσταση.

«Σύντομα θα ολοκληρώσουμε την παραγγελία για 50 drone που θα χρησιμοποιηθούν για υπόγεια τούνελ, δωμάτια και αποθήκες με θερμικές κάμερες και άλλες στρατιωτικές δραστηριότητες του ελληνικού στρατού», δήλωσε ο Başbu Ba.

Η εταιρεία έχει επίσης ανοίξει γραφεία αντιπροσωπείας σε διαφορετικές χώρες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, η Σρι Λάνκα είναι μία από αυτές τις χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν από μηχανικούς της Assuva παίζουν ρόλο στον προσδιορισμό της θέσης εκατοντάδων διαφορετικών τύπων εκρηκτικών και ορυχείων από τον αέρα. Ιδρύθηκε σε μια εποχή που τρομοκρατικές ομάδες επιτάχυναν τις επιθέσεις τους εναντίον τουρκικών μονάδων επιβολής του νόμου, η εταιρεία drones συμμετείχε στον εντοπισμό πολλών χημικών από μεγάλη απόσταση και άλλων ειδών επιχειρήσεων στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.