Τουρκικά άρματα μάχης Μ-60 στην Λιβύη – Ενισχύει τις φιλικές δυνάμεις με κάθε μέσο (φωτό)

Τουρκικά άρματα μάχης Μ-60 στην Λιβύη – Ενισχύει τις φιλικές δυνάμεις με κάθε μέσο (φωτό)

Οι φωτογραφίες ( κεντρική Φώτο ) που κυκλοφόρησαν από το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) δείχνουν ότι έχει προμηθεύσει άρματα μάχης τύπου M60 που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ στις δυνάμεις που ήταν πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA), η οποία τώρα αντικαταστάθηκε από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που εγκρίθηκε στις 10 Μαρτίου 2021 ως βασικό ορόσημο για την ειρηνευτική διαδικασία της χώρας με την επίβλεψη και έγκριση του Ο.Η.Ε.

Κυκλοφόρησαν μέσω του λογαριασμού Twitter της MSB στις 27 Μαρτίου, οι φωτογραφίες έδειξαν ότι οι Λίβυοι εκπαιδεύτηκαν σε τουλάχιστον τρία Τανκ M60A1 μέσα σε ένα μεγάλο υπόστεγο.

Ο στρατός της Λιβύης δεν λειτούργησε ποτέ το M60, αλλά η Τουρκία, ο κύριος υποστηρικτής του GNA στον πόλεμό της με τον αντίπαλο Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), έχει μεγάλο αριθμό M60A1 και M60A3.

Δύο άλλες φωτογραφίες έδειξαν Λίβυους σε μια εγκατάσταση που θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως εκείνη στο Tajurah, ανατολικά της Τρίπολης, την οποία ο MSB αναγνώρισε τον Οκτώβριο του 2020 ως το Κοινό Κέντρο Εκπαίδευσης και Άσκησης.

Υπάρχουν δύο μεγάλα υπόστεγα στην εγκατάσταση, ένα από τα οποία θα μπορούσε να είναι εκεί όπου παρατηρήθηκαν τα M60A1, αλλά το σχετικά μικρό του μέγεθος σημαίνει ότι δεν είναι ιδανικό για δοκιμές και εκπαίδευσης των χειριστών των Μ-60 τανκς λόγω του περιορισμένου ανοιχτού χώρου για οδήγηση.

Σε κάθε περίπτωση η τουρκική στήριξη στην φιλοτουρκική κυβέρνηση της Λιβύης θα είναι με κάθε μέσο (άλλωστε την βοηθούν οι βάσεις που διαθέτει πλέον στην χώρα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραλαβή των ALTAY θα οδηγήσει σε μαζικές αποσύρσεις παλαιότερου υλικού και η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί όσο μπορεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.