Σάλος με τις «συμβουλές» του Ερντογάν σε όσους πεινούν – «Κάθε βράδυ τρώω βουβαλίσιο γιαούρτι με χουρμάδες»

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του το περασμένο Σάββατο μίλησε για τη διατροφή του που «δίνει υγεία και δύναμη»

Σάλος με τις «συμβουλές» του Ερντογάν σε όσους πεινούν – «Κάθε βράδυ τρώω βουβαλίσιο γιαούρτι με χουρμάδες»

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ειρωνικά σχόλια από μερίδα του τουρκικού Τύπου προκάλεσε η προτροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους πολίτες, που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες, να ακολουθήσουν την ακριβή διατροφή του.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του το περασμένο Σάββατο μίλησε για τη διατροφή του που «δίνει υγεία και δύναμη». «Θα σας προτείνω το εξής», είπε. «Κάθε βράδυ, πριν πέσω για ύπνο, βάζω να φάω βουβαλίσιο γιαούρτι. Το βουβαλίσιο γιαούρτι είναι Α΄ποιότητας. Βάζω και τρεις με πέντε χουρμάδες Μεδίνας, ένα κουταλάκι καστανόμελο και βρώμη. Τα αναμειγνύω, τα τρώω και μετά πέφτω για ύπνο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Αλλά οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με μερίδα του τουρκικού Τύπου να σχολιάζει τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας σε σύγκριση με την άνεση του Ερντογάν και να προτρέπει ειρωνικά: «αν δεν έχετε ψωμί, να τρώτε βουβαλίσιο γιαούρτι με χουρμάδες, καστανόμελο και βρώμη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ηγέτης του Κόμματος της Πατρίδας, Μουχαρέμ Ιντζέ, σχολίασε καυστικά: «Φαντάζομαι ότι όλοι τα έχουν αυτά στα σπίτια τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να τα φάμε. Ο Ερντογάν τους λέει έτσι ώστε “να μάθουν πώς να τρώνε”», δήλωσε σε συνέδριο του κόμματός του στην Τραπεζούντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κ. Ερντογάν μίλησε στην τηλεόραση κι είπε ότι κάθε βράδυ αγοράζει γιαούρτι. Αλλά όχι όποιο να είναι, αλλά βουβαλίσιο από το Εσκίσεχειρ. Μετά λέει, ότι βάζει καστανόμελο. Δεν μας λέει αν αυτό προέρχεται από την πατρίδα του, τη Ριζούνται. Δεν ξέρω. Μετά λέει “κόβω μέσα 3-4 χουρμάδες Μεδίνας. Από εκεί προέρχονται. Και μετά λέει ότι ρίχνει και βρώμη. Δεν ξέρω αυτή από που προέρχεται. Πιθανώς να σκέφτεται ότι “85 εκατ. άνθρωποι έχουν χουρμάδες Μεδίνας στα σπίτια τους, βουβαλίσιο γιαούρτι από το Εσκίσεχιρ, βρώμη από το Ικόνιο και καστανόμελο. Απλοί άνθρωποι είναι, δεν ξέρουν πώς να τα φάνε”… Αυτό σημαίνει να είσαι αποσυνδεδεμένος από την πραγματικότητα, από τη ζωή. Να πώς είναι να ζεις σε παλάτι… Έχει αποκοπεί από το έθνος του», τόνισε ο Τούρκος πολιτικός. Και συνέχισε: «Ο κόσμος περιμένει στην ουρά για ξερό ψωμί, τα αυτοκίνητα μυρίζουν βενζίνη. Τα ξέρεις [κ. Ερντογάν] όλα αυτά; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι να φάνε κι αυτός τους κάνεις μαθήματα… Κάνει πλάκα με τον λαό…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.