ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Β.Όρμπαν: «Λάθος οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στο Κίεβο – Η Ουκρανία δεν είναι κυρίαρχο κράτος πια»

«Οι δομές στη Ρωσία είναι πολύ σταθερές - Βασίζονται στο Στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες, την αστυνομία»

Β.Όρμπαν: «Λάθος οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στο Κίεβο – Η Ουκρανία δεν είναι κυρίαρχο κράτος πια»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στο Κίεβο είναι λάθος.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η ανταρσία της Wagner «δεν ήταν σημαντικό γεγονός» βάσει των αναφορών των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του κι ότι «αν είχε πετύχει» η εξέγερση κατά του Πούτιν, «τότε θα ήταν ένα ξεκάθαρο σημάδι αδυναμίας, αλλά αφού τέλειωσε σε 24 ώρες ήταν σημάδι ισχύος.

Ξέρετε, ο Πούτιν είναι πρόεδρος της Ρωσίας. Εκείνοι που εικάζουν ότι θα μπορούσε να αποτύχει, ή να αντικατασταθεί δεν κατανοούν το ρωσικό λαό και τις ρωσικές δομές εξουσίας (…) Η Ρωσία λειτουργεί διαφορετικά από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη», είπε.

Όρμπαν: Ισχυρός ο Πούτιν, οι δομές στη Ρωσία είναι πολύ σταθερές

Ο Όρμπαν υποστήριξε ότι ο Πούτιν θα είναι ακόμη πρόεδρος της Ρωσίας το 2024, «αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε αποδίδοντας στο πλαίσιο της «προπαγάνδας» τα περί αδυναμίας του Ρώσου προέδρου.

«Οι δομές στη Ρωσία είναι πολύ σταθερές. Βασίζονται στο Στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες, την αστυνομία, είναι μια χώρα με στρατιωτικό προσανατολισμό. Μην ξεχνάτε ότι οι Ρώσοι δεν είναι κράτος όπως εμείς.

Είναι ένας άλλος κόσμος. Η δομή και η εξουσία είναι διαφορετικές. Αν προσπαθείτε να κατανοήσετε από τη δική μας οπτική γωνία πώς λειτουργούν, πάντα θα απατάσθε», είπε.

Όρμπαν: Η Ουκρανία δεν είναι κυρίαρχο κράτος πια

Ο Όρμπαν θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να νικήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία καθώς «οι Ουκρανοί θα ξεμείνουν από στρατιώτες πιο γρήγορα απ’ ότι οι Ρώσοι κι αυτό θα είναι στο τέλος ο αποφασιστικός παράγοντας.

Δεν θέλω να επηρεάσω τους Ουκρανούς, αλλά εγώ τάσσομαι πάντα υπέρ της ειρήνης, ειδάλλως θα χάσουν πολλές ανθρώπινες ζωές, θα χάσουν σε ευημερία, θα γίνουν ασύλληπτες καταστροφές (…) Αυτό που πραγματικά μετράει είναι τι θέλουν να κάνουν οι Αμερικανοί.

Η Ουκρανία δεν είναι κυρίαρχο κράτος πια. Δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν όπλα. Πολεμούν επειδή εμείς στη Δύση τους υποστηρίζουμε. Αν αποφασίσουν οι Αμερικανοί ότι θέλουν ειρήνη, τότε θα υπάρξει ειρήνη», είπε ο Όρμπαν.

Όρμπαν: Το ΝΑΤΟ πολύ ισχυρότερο από τη Ρωσία

Στο ερώτημα γιατί η Ρωσία του Πούτιν θα σταματήσει στην Ουκρανία και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία ή τις χώρες της Βαλτικής ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε έτοιμη την απάντηση: «Επειδή [η Ρωσία] δεν είναι αρκετά ισχυρή. Κι η ιστορία αυτού του πολέμου δείχνει ότι το ΝΑΤΟ είναι πολύ ισχυρότερο από τη Ρωσία. Γιατί κάποιος, που είναι πιο αδύναμος, να θέλει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ;

Τώρα βλέπουμε πόσο ισχυροί και πόσο αδύναμοι είναι, τι στρατιωτικές δυνατότητες διαθέτει η Ρωσία. Ξέρουμε και τι διαθέτει το ΝΑΤΟ και αν τα συγκρίνω, είναι προφανές και ξεκάθαρο ότι το ΝΑΤΟ είναι πολύ ισχυρότερο.

Όρμπαν: «Για μένα ο Πούτιν δεν είναι εγκληματίας πολέμου»

Ο Όρμπαν ρωτήθηκε αν μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε τον Μάρτιο για τον Ρώσο πρόεδρο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, θα συλληφθεί ο Πούτιν αν πατήσει το πόδι του στην Ουγγαρία: «Δεν έχω πληροφορίες ότι θα ήθελε να έρθει στην Ουγγαρία. Η υπόθεση αυτή δεν βασίζεται στην πραγματικότητα».

-Είναι για σας εγκληματίας πολέμου;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όχι, για μένα», απάντησε ο Όρμπαν. «Επειδή βρισκόμαστε τώρα σε πόλεμο. Μετά τον πόλεμο μπορούμε να μιλήσουμε για εγκλήματα πολέμου. Αν θέλουμε εκεχειρία και στη συνέχεια διαπραγματεύσεις, πρέπει να πείσουμε να προσέλθουν στο τραπέζι οι εμπλεκόμενοι στη σύρραξη. Το να τους πούμε, ελάτε στο τραπέζι και θα σας συλλάβουμε, δεν είναι καλή ιδέα»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.