ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα προεκλογική παροχή: Μειώνουν (την ήδη μειωμένη) στρατιωτική θητεία παιδιών πολύτεκνων οικογενειών

Νέα προεκλογική παροχή: Μειώνουν (την ήδη μειωμένη) στρατιωτική θητεία παιδιών πολύτεκνων οικογενειών

Μείωση θητείας για όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών αλλά και για τους στρατεύσιμους που επιλέγουν την εναλλακτική θητεία, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παραδοσιακά όλες οι αλλαγές στη διάρκεια της θητείας, γίνονται λίγο καιρό πριν από τις εκλογές.

Πιστή στην παράδοση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνει μείωση θητείας στα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, με σημαντική διαφορά ότι το ευεργετικό μέτρο της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο το πρώτο, αλλά όλα τα παιδιά της οικογένειας.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας.

Ο Παναγιώτης Ρήγας εξήγησε – για το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση εδώ και τρεις μέρες – ότι η μείωση της θητείας στους έξι μήνες θα αφορά όλα τα αγόρια των πολυτέκνων οικογενειακών που έχουν πέντε παιδιά και πάνω οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο το πρώτο παιδί όπως ισχύει σήμερα. Για τις οικογένειες με τρία παιδιά η θητεία όλων των στρατεύσιμων πηγαίνει στους οκτώ μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το θέμα της εναλλακτικής θητείας εξήγησε ότι «συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες» και από τους 15 μήνες πάει στους 12.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.