ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έμμεση απάντηση Πάνου στον ΣΥΣΜΕΔ

Έμμεση απάντηση Πάνου στον ΣΥΣΜΕΔ

Μια πρώτη – ψύχραιμη – απάντηση στους συνδικαλιστές των ΕΔ για την χθεσινή απίστευτη ανακοίνωσή τους στην οποία επιτίθεντο εμμέσως πλην σαφώς κατά των ανωέρων τους τωνμελών του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), έδωσε πριν λίγο στην Σχολή Ικάρων ο υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Κατά την διάρκεια τελετής ονομασίας του αμφιθεάτρου της Σχολής Ικάρων  σε αμφιθέατρο «Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σιαλμά», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι και με παρόντα δύο από τα τέσσερα μέλη του ΣΑΓΕ  (Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης), αλλά και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, όπως ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και απόστρατους όπως ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, επίτιμοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων:

“Γνωρίζουμε, ότι για να σωθεί η χώρα -και για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε ένα διαλυμένο κράτος, μία χρεοκοπημένη χώρα δεν θα χρειαζόταν Ένοπλες Δυνάμεις και θα ήταν έρμαιο των επεκτατικών ορέξεων του κάθε επικίνδυνου γείτονα- έπρεπε να γίνουν ορισμένες απαραίτητες περικοπές, καθόλου επιθυμητές από κανέναν από εμάς, αλλά έπρεπε να γίνουν.

    Γιατί η χώρα είναι σε οικονομικό πόλεμο. Γιατί η χώρα πρέπει να κερδίσει το Εθνικό στοίχημα. Γιατί η χώρα πρέπει να είναι νικήτρια και να ξαναβγεί μπροστά.

    Γνωρίζω όμως από την άλλη πλευρά, ότι τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας δεν αγγίζουν τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Όχι γιατί είναι άτρωτοι -τα προβλήματα υπάρχουν και οι οικογένειες σηκώνουν βαρύ φορτίο και το ξέρω- αλλά γιατί οι Έλληνες αξιωματικοί και οι Ελληνίδες έχουν μάθει να αποσυνδέουν τα όποια προβλήματα, τα όποια δίκαια παράπονα, τα όποια αιτήματα από τη φιλοπατρία, το καθήκον προς το Έθνος, το καθήκον προς τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα.

    Αξίζουν πολλά ευχαριστώ, πολλά μπράβο, πολλά συγχαρητήρια και δημόσιος έπαινος στα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.  Θέλω να ξέρετε, ότι από πολλές πλευρές του ορίζοντα σας παρακολουθούν, σας παρατηρούν, σας καμαρώνουν για αυτό που δίνετε στην Πατρίδα και στις όποιες αποστολές, συμμαχικές και διεθνείς, με αξιοπρέπεια, με υπερηφάνεια, και με αποτελεσματικότητα, αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

    Θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα, εάν εξακολουθήσουμε να διατηρούμε την κοινωνική και την Εθνική μας συνοχή, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι.  Θα χαμογελάσουμε. Θα δούμε και πάλι με αισιοδοξία το μέλλον.  Ήδη τα πρώτα μηνύματα και οι πρώτες ενδείξεις αισιοδοξίας έρχονται.

    Αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι που ξεχωρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και θέλω να ευχαριστήσω και τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης οικογένειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που στέκονται δίπλα, που σηκώνουν και αυτοί ένα ιστορικό, δυσβάστακτο φορτίο.

    Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Μαζί θα περάσουμε τις συμπληγάδες. Τις περνάμε ήδη.  Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα.  Και σας διαβεβαιώ, θα νικήσουμε και αυτήν τη φορά. Θα νικήσουμε σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο, που κηρύχθηκε στη χώρα μας”.

Τα όσα είπε περί “αποσύνδεσης των προβλημάτων της καθημερινότητας με αυτά της εθνικής αποστολής του προσωπικού των ΕΔ” ήταν ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα προς τους συνδικαλιστές…

Σε ότι αφορά την ουσία της τελετής, ο υπουργός αποκάλυψε ότι είχε καλύψει ως δημοσιογράφος το τραγικό γεγονός της πτώσης του μαχητικού F.1CG με τον ηρωικό Ν.Σιαλμά και περιέγραψε το γεγονός ως εξής: “Έχω την τιμή να γνωρίζω την οικογένεια Σιαλμά από την εποχή που πολύ νεότερος, πριν καν σκεφτώ να πολιτευθώ, ασκούσα το επάγγελμα του μαχόμενου δημοσιογράφου.

    Λίγο καιρό μετά τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια του Υποσμηναγού Σιαλμά, πήγα στο σπίτι της οικογένειας και έκανα μία κουβέντα με τους οικείους, ξεκινώντας από τον πατέρα.

    Πήρα την πρωτοβουλία να παρουσιάσω κάποια από αυτά που είπαμε στην τότε τηλεοπτική μου εκπομπή. Μου έχουν μείνει στη μνήμη ανεξίτηλες οι εικόνες, κ. Ανδρέα Σιαλμά, από το δωμάτιο του Νίκου, το κρεβάτι με τη γαλανόλευκη και το αναμμένο καντήλι. Όπως επίσης, το ξίφος και το πηλίκιο, που ήταν πάνω στη σημαία.

    Νομίζω ότι η πολιτεία άργησε -και πρέπει με θάρρος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας- να αποδώσει, στο εύρος που έπρεπε, την οφειλόμενη τιμή στον γιο σας, κ. Σιαλμά, ο οποίος διαχρονικά αποτελεί και θα εξακολουθήσει να αποτελεί σημείο αναφοράς και πρότυπο για τις νεότερες γενιές των Ικάρων μας”.

Να πούμε από την πλευρά μας ότι όπως είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ φέρνοντας προ έτος στην δημοσιότητα το περιεχόμενο απόρρητων εγγράφων από το επεισόδιο εκείνο, ο Ν.Σιαλμάς χάθηκε επειδή το αεροσκάφος του εχθρού (F-16C) ήταν καλύτερο από το δικό του και αυτό γιατί η πατρίδα είχε αναβάλει την αγορά του αιώνα το 1981 και την υλοποίησε οκτώ χρόνια μετά και στα 2/3 του αριθμού των αεροσκαφών που απαιτούντο κατ’ελάχιστον. Απλά πράγματα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.