ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Ελευσινιώτης: Ξανακάνει τις ΕΔ ένα μεγάλο σχολείο…

Δ.Ελευσινιώτης: Ξανακάνει τις ΕΔ ένα μεγάλο σχολείο…

Αυτό που ήταν παλιά οι Ένοπλες Δυνάμεις, ένα μεγάλο δεύτερο σχολείο κοινωνικής συμπεριφοράς και κατάρτισης σε διάφορα αντικείμενα (πολλές γενιές Ελλήνων μεταπολεμικά βρήκαν το δρόμο τους στην κοινωνία στα σχολεία διαπαιδαγώγησης και εκμάθησης τεχνών των Ενόπλων Δυνάμεων) επαναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Έτσι με απόφασή του πλέον θα ξεκινήσουν σχολεία εκμάθησης των εκπαιδευομένων στρατευσίμων σε αντικείμενα που ξεκινούν από τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και φτάνουν μέχρι την οδική συμπεριφορά που πρέπει να έχουν εν συνεχεία.

Επίσης θα μαθαίνουν πως να εφαρμόσουν αυτά που μαθαίνουν για παροχή Α’ Βοηθειών στις ΕΔ και στην πολιτική τους ζωή, γιατί πρέπει να ενταχθούν και πως να οργανώσουν ομάδες εθελοντισμού, το πρέπει να αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές, θέματα προσωπικής τους υγείας, θέματα προστασίας του περιβάλλοντος κλπ

Οι ενημερώσεις θα έχουν κατ’αρχήν διάρκεια 1-2 ωρών με τη διάθεση των κατάλληλων εκπαιδευμένων διαλεκτών, οι οποίοι θα έχουν τις σχετικές γνώσεις και εμπειρία και εν συνεχεία θα μπορούν να επεκταθούν σε σχολεία μέσα στις ίδις τις μονάδες.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε πιλοτικά τον μήνα Νοέμβριο με την 2012/ΣΤ’ ΕΣΣΟ για το περιβάλλον και θα έχει πλήρη ανάπτυξη και εφαρμογή από την 2013/Β’ ΕΣΣΟ, που παρουσιάζεται το μήνα Μάρτιο του 2013.

Κάποτε ξεχώριζαν στις ταμπέλες των επαγγελματιών σημειώσεις όπως “Τέχνη αποκτηθείσα στον Στρατό” και αυτό ήταν εχέγγυο καλής γνώσης του αντικειμένου. Μακάρι να υπάρξουν ανάλογα αποτελέσματα από την πρωτοβουλία του Δ.Ελευσινιώτης, προσαρμοσμένα, βέβαια, στις ανάγκες της εποχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.