ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ερωτήματα για τις προμήθειες-ενοικιάσεις Rafale και FREMM – Εν κρυπτώ οι συζητήσεις

Ερωτήματα για τις προμήθειες-ενοικιάσεις Rafale και FREMM – Εν κρυπτώ οι συζητήσεις

Τη Δευτέρα αναμένεται να αφιχθεί στην Ελλάδα αντιπροσωπεία τεχνικών κλιμακίων από την Γαλλία για τις διαπραγματεύσεις για την αγορά των μαχητικών Rafale.

Η αντιπροσωπεία που έρχεται στην Αθήνα από τελείται από στελέχη των εταιρειών Dassault, Thales, Safran και MBDA κάτι που σημαίνει ότι εκτός των Rafale θα συζητηθούν θέματα όπως αυτά της συντήρησης και επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των όπλων, όπως οι MICA και οι SCALP-EG.

Έτσι οι Γάλλοι από τη Δευτέρα το πρωί θα αρχίσουν τις επίσημες διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό ακολουθείται διαφορετική πορεία. Συνήθως οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο έρχονται πρώτες και κατόπιν ακολουθεί η πολιτική απόφαση. Αυτή τη φορά, φαίνεται, να υπάρχει πολιτική απόφαση και οι διαπραγματεύσεις να έπονται.

Το πώς, πότε και που θα καταλήξουν είναι κάτι που απομένει να δούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό όμως που είναι το ζητούμενο είναι η υπόθεση των φρεγατών και κατά πόσο η κυβέρνηση φαίνεται να την απασχολεί σοβαρά το θέμα της ενοικίασης των δύο FREMM καθώς κρατά κλειστά τα χαρτιά της και ουδείς γνωρίζει ποια είναι η στόχευσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.