Έβρος: Δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας!

Έβρος: Δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση  της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας!

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της περιοχής Τυχερού, για την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας που εδρεύει στο στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” του Προβατώνα.

Σήμερα απέκλεισαν συμβολικά για 10′ την εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας στο ύψος του Προβατώνα και συγκεκριμένα στον κόμβο με Τυχερό, Λευκίμμη, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πρόθεση να… αποψιλωθεί σε πρώτη φάση ο συγκεκριμένος στρατιωτικός σχηματισμός, κάτι που θα προκαλέσει στη συνέχεια μείωση της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων στην ακριτική περιοχή τους.

Με μπροστάρηδες τα παιδιά και μαύρες σημαίες, πανό που έγραφαν “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ”, ξεκίνησαν από το Τυχερό και ενώθηκαν με τους κατοίκους Προβατώνα, Λευκίμμης, Φυλακτού, Θυμαριάς, Λαγυνών, ενώ στις 11.30 απέκλεισαν τον κάθετο άξονα στα φανάρια του Προβατώνα για λίγα λεπτά.

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο που συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις τους και τους δυο Αντιδημάρχ9υς από το Τυχερό, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σουφλίου Δημήτρη Δαρούση και τον Αντιδήμαρχο Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Τυχερού, Προβατώνα, Λευκίμμης, Φυλακτού, έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης που θα υποβαθμίσει την ασφάλεια της περιοχής.

Τα βίντεο είναι του Κώστα Τσιαούση, που ως εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος Τυχερού συμμετέχει και αυτός σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Πηγή: evros-news

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.