Η κυβέρνηση για να καλύψει την Α.Πελώνη ανακάλυψε «fake news»! – Τι λέει για το γαλλικό πλοίο και την τουρκική NAVTEX

Η κυβέρνηση για να καλύψει την Α.Πελώνη ανακάλυψε «fake news»! – Τι λέει για το γαλλικό πλοίο και την τουρκική NAVTEX

«Fake news» και διαστρέβλωση δηλώσεων είναι τα περί «πρόβλημα της Γαλλίας» που είπε ξεκάθαρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Αυτά δηλαδή που έγραψε το σύνολο του Τύπου, αντιπολιτευόμενο και συμπολιτευόμενο αποτελούν «fake news».


Η κυβέρνηση κατέφυγε για ακόμα μία φορά στην εύκολη λύση περί fake news, στην προσπάθεια να καλύψει τη διγλωσσία που εμφανίστηκε με αφορμή την απειλή τουρκικού πολεμικού σε γαλλικό ερευνητικό πλοίο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του προσπαθεί να «καλύψει» την Πελώνη βγάζοντας ουσιαστικά… «ψεύτες» όσους άκουσαν τ’ ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η απειλή του γαλλικού πλοίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας «αφορά τη Γαλλία»!

Έτσι μετά και την χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, η οποία μάλλον δεν ικανοποίησε το Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών υποχρεώθηκε σήμερα το πρωί να βγάλει μία ακόμα ανακοίνωση με την οποία ανεβάζει τους τόνους της διάψευσης υποστηρίζοντας ότι: «Η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news».

Στην ανακοίνωση, επαναλαμβάνεται ότι η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας και υποστηρίζεται ότι: «Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις.».

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, σημείωσε ότι, δεδομένου ότι το πλοίο είναι γαλλικό, το θέμα αφορά και τη γαλλική πλευρά.

Τελικά τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν γλωσσικό λάθος; Ήταν προσωπική της άποψη; Τι ακριβώς; Εάν έκανε λάθος η Α.Πελώνη τότε γιατί δεν δηλώνει ξεκάθαρα το υπουργείο Εξωτερικών πως πρόκειται για γλωσσικό λάθος;

Δείτε όσα είπε η Πελώνη στο 15.21 του βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.