ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κερδίζει, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη σε ένα ματς το οποίο δεν παρακολούθησε πολύς κόσμος, βρήκε αρκετά μεγάλα… ζόρια ωστόσο κατάφερε να βγει νικητής με 2-0 χάρις στο γκολ του Ντοσεβί και το τέρμα του Μανιάτη. Παράπονα για την διαιτησία από τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Με μία μόνο αλλαγή ο Περέιρα

Ο Βίτορ Περέιρα είχε μόνο μία διαφοροποίηση στην αρχική του ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν η αναμενόμενη μετά το πρόβλημα που είχε ο Τσόρι. Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ δεξιά, Μαζουάκου αριστερά, Αυλωνίτης και Σιόβας τα δύο στόπερ, στον άξονα οι Μανιάτης και Κασάμι και επιτελικός χαφ ο Φορτούνης. Στα δύο άκρα οι Αφελάι και Ντοσεβί και φορ ο Μήτρογλου, σε μία διάταξη 4-2-3-1.

Η διάταξη του Παναιτωλικού

Ο Παναιτωλικός είχε τον Στεφανάκο κάτω από τα γκολπόστ και στην αμυντική του διάταξη τους Μαλεζά, Εντζεγκέλε (σ.σ. στόπερ) και Κέβιν με Μπεχαράνο στα δύο άκρα της. Ο Γοδόι ήταν το αμυντικό χαφ με τους Φωτάκη – Μαρτίνες να είναι μπροστά του. Στα δύο άκρα τοποθετήθηκαν οι Καπέλ και Μύγας και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Άλβες.

Δυνατά και με πρέσινγκ ψηλά, καλά στημένος και με ευκαιρίες ο Παναιτωλικός

Οι ερυθρολευκοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και με πρέσινγκ ψηλά. Ωστόσο δεν έβγαλαν εκείνοι την πρώτη φάση της αναμέτρησης. Η πρώτη… επίσκεψη έγινε στα καρέ του Ολυμπιακού και ήταν με ένα χλιαρό σουτ του Κάπελ. Στο 9′ ο Στεφανάκος έβγαλε δύσκολα με τα πόδια ένα γύρισμα του Αφελάι.

Ο πρώτος και βασικός στόχος του Παναιτωλικού ήταν να κρατήσει μακριά από την εστία του τον Ολυμπιακό και να κλείνει καλά τους διαδρόμους του. Στο 13ο λεπτό ο Μαζουάκου έκανε μία επέλαση από τα άκρα με το σουτ του όμως να βρίσκει πάνω σε αντίπαλα πόδια.

Στο 16′ ένα σουτ από τον Ντοσεβί πήγε απευθείας στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ ενώ ένα λεπτό μετά ο Παναιτωλικός είχε διπλή μεγάλη φάση με Άλβες και Μαρτίνες και ενώ στο 17′ ένα σουτ του Μύγα έφυγε έξω.

Στο 19′ μία σέντρα από τον Ντοσεβί δεν ανησύχησε τον Στεφανάκο. Στο 27′ ο Φορτούνης έκανε ωραία ενέργεια και μπαλιά για τα πόδια του Αφελάι με τον Εντζεγκέλε να βγάζει σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ. Στο 29′ ο Ντοσεβί επιχείρησε να απειλήσει ξανά με σέντρα αλλά δίχως αποτέλεσμα. Στο 37′ ο Κέβιν προκάλεσε έναν μίνι… κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα με μία σέντρα του.

Στο 38′ ένα γύρισμα του Μαζουάκου που ήταν κάτι σαν σουτ δεν δυσκόλεψε τον Στεφανάκο. Στο 39′ ο κίπερ των Αγρινιωτών είπε “όχι” σε δύο πολύ καλά σουτ των Αφελάι και Φορτούνη. Στο 45′ ένα σουτ από τον Μανιάτη πέρασε έξω, όπως και ένα τέρμα του Φορτούνη λίγο μετά. Οι Αγρινιώτες στο Α’ μέρος ήταν πολύ καλά στημένοι και ενώ έβγαλαν και φάσεις για γκολ. Το πρώτο μέρος είχε και την φάση με το χτύπημα του Αφελάι με το πόδι στο κεφάλι του Άλβες, που θα μπορούσε να είχε πάρει κόκκινη.

Ερυθρόλευκη πίεση και φάσεις

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός επεδίωξε να μπει ακόμα πιο καλά στο ματς. Στο 47′ ο Κάπελ είχε ένα σουτ άουτ και στο 52′ ο Ντοσεβί είχε μία καλή προσπάθεια που αποκρούστηκε. Ένα λεπτό νωρίτερα ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έδωσε πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Κασάμι στην περιοχή των Αγρινιωτών.

Στο 63′ ο Μαζουάκου είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα και πέρασε λίγο έξω. Στο 64′ ο Μανιάτης με κεφαλιά βρήκε τον Μήτρογλου που αν και ήταν μόνος του απέναντι στον αντίπαλο κίπερ σούταρε άουτ. Ο Περέιρα θέλησε να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού βάζοντας στο ματς τους Μπενίτες και Ντουρμάζ.

Ο Ντοσεβί… ξαναχτύπησε και 1-0

Στο 69ο λεπτό ο Ματιέ Ντοσεβί σκόραρε ξανά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο άσος των ερυθρόλευκων σκόραρε με την Ξάνθη και έβαλε γκολ και με τον Παναιτωλικό. Μετά από συνεργασία του με τον Μήτρογλου, ο Έλληνας φορ του πέρασε την μπάλα (μέσα από πόδια και με κόντρες) για να κάνει αυτός το διαγώνιο πλασέ, βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο σερί ματς. Στο 79′ ο Ντουρμάζ είχε ένα πολύ καλό σουτ -έχοντας πιο πολύ ως στόχο να βγάλει σέντρα- που έβγαλε δύσκολα ο Στεφανάκος. Ένα λεπτό μετά ο Ντοσεβί έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ του.

Σόου Ντουρμάζ και γκολ ο Μανιάτης

Στο 93′ ο Ντουρμάζ έκανε μία τρομερή κίνηση από τα πλάγια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στον Μανιάτη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με δυνατό σουτ στην κίνηση έκανε το τελικό 2-0.

MAN OF THE MATCH: Ο Ματιέ Ντοσεβί. Με μεγάλη διάθεση και διαρκή κίνηση στο παιχνίδι, με δημιουργία φάσεων και με γκολ στο ενεργητικό του.

πηγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.