ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λευτέρης Πετρούνιας: Στόχος του να σπάσει ρεκόρ που κρατά σχεδόν μισό αιώνα!

Λευτέρης Πετρούνιας: Στόχος του να σπάσει ρεκόρ που κρατά σχεδόν μισό αιώνα!

Ο “άρχοντας των κρίκων” κυνηγάει το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς κάτι που έχει να γίνει στην ενόργανη από το 1972.

Μετά τη θριαμβευτική του επικράτηση στα προκριματικά, ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων τη Δευτέρα (02/08) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει, τότε ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» θα φτάσει μια επίδοση που έχει να επαναληφθεί σχεδόν εδώ και μισό αιώνα.

Αζαριάν και Νακαγιάμα

Μέχρι σήμερα, σε ολόκληρη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο δύο αθλητές έχουν να επιδείξουν από δύο χρυσά μετάλλια στους κρίκους.

Ο Αρμένιος Αλμπέρτ Αζαριάν, ο οποίος κέρδισε εκπροσωπώντας την Σοβιετική Ένωση το 1956 και το 1960, καθώς και ο Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα, θριαμβευτής στους Αγώνες του 1968 και του 1972.

Πολύ δύσκολο εγχείρημα

Εκτός από τους κρίκους, γενικά στην ενόργανη γυμναστική υπάρχουν μόνο τρεις αθλητές από το 1980 και μετά που έκαναν το «ριπίτ» σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ισπανός Χερβάσιο Ντεφέρ στο άλμα (Ολυμπιονίκης 2000 & 2004), ο Κινέζος Κάι Ζόου στις ασκήσεις εδάφους (2008 & 2012) και ο Ιάπωνας “Βασιλιάς” Κόχεϊ Ουτσιμούρα στο σύνθετο ατομικό (2012 & 2016).

Πετρούνιας και Γουίτλοκ

Από όλους τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Ρίο, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ στον πλάγιο ίππο είναι οι μοναδικοί που θα δηλώσουν παρόντες στους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο Τόκιο, με την προοπτική να μπουν στο «κλαμπ» των εκλεκτών εφόσον κερδίσουν ξανά.

Ο τελικός των κρίκων θα γίνει τη Δευτέρα 2 Αυγούστου (11:00 – 11:35 ώρα Ελλάδας) και βάσει κλήρωσης ο Λευτέρης Πετρούνιας θα εκτελέσει το πρόγραμμά του 7ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.