ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Οι συμβολισμοί πίσω από τον σχεδιασμό των μεταλλίων (φώτο)

Τα σχέδια στα μετάλλια είναι εμπνευσμένα από την κιζενική κουλτούρα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Οι συμβολισμοί πίσω από τον σχεδιασμό των μεταλλίων (φώτο)

Είναι γνωστό πως η πόλη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι υπεύθυνη και για τον σχεδιασμό των χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων που θα απονεμηθούν στους αθλητές.

Τον Οκτώβριο του 2021, το Πεκίνο γιόρτασε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης 100 ημερών πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με την αποκάλυψη του σχεδίου του μεταλλίου.

Όπως όλα τα προηγούμενα σχέδια μεταλλίων, αυτό είναι άκρως συμβολικό και αντιπροσωπευτικό της κινεζικής φιλοσοφίας.

Ποιοι οι συμβολισμοί πίσω από τον σχεδιασμό των μεταλλίων

Τα Ολυμπιακά μετάλλια του 2022 ονομάζονται «Tong Xin», που μεταφράζεται σε «μαζί ως ένα». Το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε δαχτυλίδια, ενώ στο κέντρο τους εμφανίζεται το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το «Tong Xin» συμπίπτει, επίσης, με το σύνθημα των Αγώνων, το οποίο είναι «Μαζί για ένα κοινό μέλλον». Μαζί με τους Ολυμπιακούς Κύκλους, τα μετάλλια είναι, επίσης, χαραγμένα με τις λέξεις «XXIV Ολυμπιακοί Χειμερινοί Αγώνες Πεκίνο 2022» και περιλαμβάνουν περίπλοκες λεπτομέρειες από σύννεφα, νιφάδες χιονιού και πάγο που αντιπροσωπεύουν τη χειμερινή περίοδο.

Τα μετάλλια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι παρόμοια, εκτός από το ότι οι λέξεις «Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου 2022» είναι, επίσης, γραμμένες σε γραφή Μπράιγ.

Τα σχέδια στα μετάλλια είναι εμπνευσμένα από την κιζενική κουλτούρα

Έγινε πολλή σκέψη, λοιπόν, για τον σχεδιασμό των μεταλλίων των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2022. Σύμφωνα με τους Olympics, η έμπνευση πίσω από αυτά είναι τα αρχαία κινέζικα μενταγιόν από νεφρίτη που διαθέτουν παραδοσιακά σχέδια.

Στην κινεζική κουλτούρα, ο νεφρίτης θεωρείται ο πιο πολύτιμος λίθος και στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αντικειμένων για τελετουργίες σε διάφορους κινεζικούς πολιτισμούς. Επιπλέον, το υλικό χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή άλλων αντικειμένων, όπως κοσμήματα, μπολ και βάζα.

Το σχέδιο των μεταλλίων ελήφθη συγκεκριμένα από το «bi», ένα επίπεδο, κυκλικό κινεζικό τεχνούργημα από νεφρίτη που μερικές φορές είχε περίπλοκα σκαλίσματα. Σύμφωνα με το grunge.com, ο σχεδιασμός έχει σκοπό να τιμήσει τις προσπάθειες των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Αγώνες, ενώ ο επικεφαλής σχεδιαστής Hang Hai είπε για τα μετάλλια ότι «Όταν οι αθλητές κρατούν τα μετάλλια στα χέρια τους, θα αγγίξουν πρώτα τις λεπτομέρειες που ενσαρκώνουν την αρχαία κινεζική κουλτούρα. Στη συνέχεια, αν κοιτάξουν προσεκτικά, θα δουν τα σύννεφα και τα σχέδια νιφάδων χιονιού στην μπροστά πλευρά και τα ουράνια σχέδια στην πίσω πλευρά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στις 4 Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.