ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με απόφθεγμα του Αριστοτέλη πανηγύρισε τη νίκη του ο Τσιτσιπάς

Με απόφθεγμα του Αριστοτέλη πανηγύρισε τη νίκη του ο Τσιτσιπάς

Με ένα γνωμικό του Αριστοτέλη πανηγύρισε τη νίκη του και τη συνέχεια της πορείας του στο Αυστραλιανό Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε σήμερα στους «οκτώ» του Αυστραλιανού Open, αφού νίκησε τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 3-1 σετ.

«Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις», έγραψε μετά τον αγώνα στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή, και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής» είναι η ερμηνεία του αρχαίου γνωμικού που αποδίδεται στον Αριστοτέλη, ως μέρος της Ρητορικής του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πανηγυρίσει και την προηγούμενη νίκη του με μια αρχαία ελληνική φράση, έναν στίχο από την Ιλιάδα του Ομήρου: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Είναι η φράση που αποδίδεται στον Έκτορα, ως απάντηση στον Πολυδάμα όταν ο τελευταίος τον προειδοποίησε πως οι οιωνοί δεν είναι θετικοί για να πολεμήσει.

«Ένας είναι ο άριστος οιωνός, να αμυνόμασθε για την πατρίδα», είναι η απόδοση της φράσης που έχει καταστεί συνώνυμη με την φιλοπατρία και την αυτοθυσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.