Εκστασιασμένοι Έλληνες της Μελβούρνης: «Αν νικήσει ο Τσιτσιπάς, θα είναι μεγαλύτερο επίτευγμα και από το Euro 2004»

Εκστασιασμένοι Έλληνες της Μελβούρνης: «Αν νικήσει ο Τσιτσιπάς, θα είναι μεγαλύτερο επίτευγμα και από το Euro 2004»

Τα κατορθώματα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Όπεν έχουν κάνει όλο τον κόσμο του τένις -και όχι μόνο- να μιλάει γι’ αυτόν. Ο Έλληνας αθλητής, απολύτως δίκαια, έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του και μπροστά του έχει μια μεγάλη πρόκληση: Να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, αποκλείοντας, μετά τον Ρότζερ Φέντερερ, ακόμα μια τεράστια μορφή του τένις, τον Ράφα Ναδάλ.

Ο αρθρογράφος της «The Age» από τη Μελβούρνη, Άντονι Κολάντζελο, με κείμενό του αναφέρεται στα όσα έχει καταφέρει στο αυστραλιανό Open ο Τσιτσιπάς και συνομιλεί με Έλληνες της πόλης, που εκφράζουν την άποψη ότι μία ενδεχόμενη κατάκτηση του από τον Έλληνα τενίστα, θα συνιστά μεγαλύτερη επιτυχία και από αυτήν του Euro 2004 από την εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο Κολάντζελο, έχοντας ως τίτλο στο κείμενό του «Με φίλους σε ελληνικά μέρη, ο Τσιτσιπάς έχει τη Μελβούρνη μαζί του», γράφει στο άρθρο του για τον Έλληνα τενίστα: «Τα ανδραγαθήματα του Στέφανου Τσιτσιπά έχουν εκστασιάσει τους φίλους του τένις στη Μελβούρνη σε αυτό το Αυστραλιανό Όπεν, αλλά πολύ πριν από το 2019 είχε κερδίσει έναν πυρήνα Ελληνοαυστραλών που παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του. Ο 20χρονος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην καλύτερή του φάση σε Γκραν Σλαμ στη Μελβούρνη φέτος, νικώντας τον Ρότζερ Φέντερερ και έπειτα τον Μπαουτίστα Αγκούτ παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ την Πέμπτη».

Στη συνέχεια αναφέρεται στον Χάρη Μαναρά, Έλληνα της Μελβούρνης, ο οποίος γνωρίστηκε με τον Τσιτσιπά και τον πατέρα του το 2015 και από τότε τους «έδεσε» μια δυνατή φιλία, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να βοηθά μέλη της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης να βρουν εισιτήρια για το Αυστραλιανό Όπεν.

Όπως αναφέρει το κείμενο, υπολογίζεται ότι 162.000 Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ζουν στη Μελβούρνη, με τον Μαναρά να τονίζει:

«Ο Στέφανος γνωρίζει πόσο μεγάλη, σημαντική και ισχυρή είναι η ελληνική κοινότητα στη Μελβούρνη. Νομίζω πως οι οπαδοί εδώ του δίνουν 5% με 10% της ενέργειας που χρειάζεται. Αν την Κυριακή το ματς με τον Φέντερερ δεν ήταν sold out, τότε όλοι αυτοί οι Έλληνες που βρίσκονταν απ’ έξω θα ήταν μέσα και θα ήταν πραγματικά δύσκολο για τον Ρότζερ».

Για τον Στέφανο και τη φιλία που τους δένει, πρόσθεσε:

«Δεν το παρακάνουμε, γιατί έχει ένα εκατομμύριο πράγματα να κάνει. Πήγα στο US Open την περσινή χρονιά και τον είδα. Μάλιστα, βοήθησε και με τα εισιτήρια εκεί. Μας προσέχει. Βάζω ξυπνητήρια όλες τις ώρες για να σηκωθώ και να τον δω να αγωνίζεται. Αν δεν το δείχνει η τηλεόραση τότε βρίσκω κάποιο stream στο ίντερνετ. Βρισκόμαστε για δείπνο όταν είναι εδώ, αλλά φέτος δεν ήταν δυνατό και το σεβόμαστε. Τις επόμενες ημέρες που θα έχει ολοκληρωθεί το τουρνουά θα βρεθούμε».

Αν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να φτάσει ως τον τελικό του αυστραλιανού Open και κατακτήσει το τουρνουά, τότε σύμφωνα με τον Μαναρά κάτι τέτοιο θα αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα και από τον άθλο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2004 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Θα είναι μεγαλύτερο και από τη νίκη της Ελλάδας στο Euro 2004, αν καταφέρει και κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει βγάλει κάποιον καλό τενίστα στο παρελθόν».

Στο ρεπορτάζ της «The Age» για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενόψει της αναμέτρησης του με τον Ναδάλ, μιλάει και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, Γιάννης Λεβέντης.

«Είναι κάτι μοναδικό, καθώς οι Έλληνες δεν διακρίνονται συνήθως στο τένις. Υποστηρίζαμε τον Μάρκο Παγδατή, αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τα χρυσά του χρόνια. Θεωρούμε πως ο Στέφανος μπορεί να πάρει τον τίτλο. Όταν μπαίνεις στο κορτ, είναι ένα διαφορετικό ματς και μοιάζουν σαν δύο μονομάχοι. Είναι φανταστικό που θα τον δούμε στην αυλή μας. Μας αρέσει πολύ να υποστηρίζουμε τους Έλληνες celebrities ή τους Έλληνες αθλητές όταν βρίσκονται στην πόλη μας, γιατί μας φέρνει όλους σε επαφή με την κουλτούρα μας».

Την Πέμπτη η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης θα μαζευτεί για να παρακολουθήσει τον μεγάλο αγώνα του Τσιτσιπά με τον Ναδάλ. Όπως υπολογίζεται, γύρω στα 100 άτομα αναμένονται σίγουρα ελπίζοντας πως όλοι μαζί θα πανηγυρίσουν μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Έλληνα τενίστα με την πρόκρισή του στον τελικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.