ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ασυγκίνητη η UEFA από το εθνικό πένθος – Κανονικά θα αγωνιστούν οι Ελληνικές ομάδες στο Champions League

Ασυγκίνητη η UEFA από το εθνικό πένθος – Κανονικά θα αγωνιστούν οι Ελληνικές ομάδες στο Champions League

Όπως και το 2007, με αγώνα της ΑΕΚ, έτσι και φέτος (με ματς του ΠΑΟΚ) η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αρνήθηκε την αναβολή αγώνα ελέω των πυρκαγιών και των δεκάδων νεκρών.

Ενώ η Αθήνα καιγόταν από τις πυρκαγιές και η χώρα μετρούσε νεκρούς, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τη Βασιλεία. Η ΠΑΕ έκανε το αυτονόητο: είχε ζητήσει από την UEFA την αναβολή του αγώνα, ελέω της τραγωδίας που εξελισσόταν στην Αττική ωστόσο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία το φως που άναψε ήταν κόκκινο. Μια τραγωδία που έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις μιντιακά και δημοσιογραφικά, με εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακά και έντυπα Μέσα σε όλο τον πλανήτη να αναφέρονται σε αυτή…

Κι όμως, ο αγώνας διεξήχθη… σαν να μη συμβαίνει τίποτε διότι, για την UEFA, προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί το προγραμματισμένο καλεντάρι. Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά, πολλώ δε μάλλον στη χώρα μας.

Το καλοκαίρι του 2007 κατακάηκε η Ηλεία από τις πυρκαγιές, και τότε με δεκάδες νεκρούς συμπατριώτες μας. Η ΑΕΚ ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τη Σεβίλλη και είχε επίσης καταθέσει ανάλογο αίτημα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, το οποίο είχε επίσης απορριφθεί. Εντέλει ο αγώνας αναβλήθηκε για έναν άλλο, ανάλογα τραγικό λόγο μιας και την παραμονή του αγώνα έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο ο ποδοσφαιριστής της ισπανικής ομάδας, Αντόνιο Πουέρτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσω social media ασκείται όμως με δριμεία κριτική στην UEFA για τέτοιες… μη αποφάσεις. Ακόμη ακόμη και την αποφράδα, για τις ΗΠΑ, 11η Σεπτεμβρίου, ενώ ο πλανήτης παρακολουθούσε σοκαρισμένος την πτώση των δίδυμων πύργων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα, οι αγώνες του Champions League διεξήχθησαν σαν να μη συνέβαινε το παραμικρό. Το ίδιο βράδυ ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 2-0 τη Σάλκε στο Γκέλζενκιρχεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.