ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Play off Champions League: Κουνάει σεντόνι ο Ολυμπιακός – Κέρδισε (2-0) την Ομόνοια

Play off Champions League: Κουνάει σεντόνι ο Ολυμπιακός – Κέρδισε (2-0) την Ομόνοια

Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε με 2-0 την Ομόνοια στο «Γ.Καραϊσκάκης» και πλέον… κουνάει σεντόνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του UEFA Champions League, καθώς πήραν μια «καθαρή» νίκη και πλέον πάνε με άλλον αέρα στη Λευκωσία για την ρεβάνς.

Στο 69ο λεπτό ο Ραντζέλοβιτς κέρδισε έξυπνα το πέναλτι, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Πειραιά, όταν και με το σώμα του ανάγκασε τον Λέγιακς να κάνει χέρι εντός περιοχής.

Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Βαλμπουενά που έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες ευκαιρίες – με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί – για να κάνουν το 2-0, όμως τα τελειώματα του Τυνήσιου ήταν άστοχα.

Φαίνεται πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, καθώς στις καθυστερήσεις έκανε μια φανταστική ντρίπλα λίγο έξω από την περιοχή της Ομόνοιας, έπιασε το σουτ με το αριστερό και κέρδισε τον Φαμπιάνο για το 2-0.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά οι Κύπριοι έδειξαν τη διάθεση τους να πιέσουν από ψηλά, αλλά οι περισσότεροι πίστευαν ότι αυτό δε θα διαρκούσε πολύ ή ότι οι ερυθρόλευκοι θα κατάφερναν να αντεπεξέλθουν και θα έβρισκαν τους χώρους για το γκολ, το οποίο θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια. Δεν έγινε έτσι όμως…

Η Ομόνοια τελικά λειτουργούσε σωστά ανασταλτικά και παράλληλα κατάφερε να δώσει έναν αργό ρυθμό στο ματς, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να δυσκολεύεται αρκετά να κάνει φάση. Για την ακρίβεια, σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βασικά απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις. Στο 24′ με το σουτ του Καμαρά που απέκρουσε ο Φαμπιάνο και στο 36′ με την άστοχη κεφαλιά του Χασάν μετά την μπαλιά του Βαλμπουενά.

Τα πράγματα δε φάνηκε να αλλάζουν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, μέχρι που ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει αλλαγές, βγάζοντας Φορτούνη και Μασούρα για να βάλει Ελ Αραμπί και Ρατζέλοβιτς. Και ήταν ο Σέρβος αυτός που τον δικαίωσε, αφού στο 68′ πήρε το πέναλτι από τον Λέσιακς, για να εκτελέσει ο Βαλμπουενά και να κάνει το 1-0.

Ενα δεκάλεπτο μετά, στο 79′, ο Γάλλος θα μπορούσε να «γράψει» και ασίστ αλλά ο Φαμπιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, λέγοντας «όχι» στο 2-0. Μέχρι που ήρθε το 92ο λεπτό και ο φορ του Ολυμπιακού να… εκδικηθεί με τρομερή ενέργεια και σουτ, γράφοντας τελικά το 2-0 και δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (58′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58′ Ρατζέλοβιτς), Χασάν (76′ Εμβιλά).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (87′ Λοΐζου), Τιάγκο, Παπουλής (80′ Ασάντε), Σενέ (46′ Ντούρις).

Θυμηθείτε πως μετέδωσε τον αγώνα το pronews.gr


90′: Τρομερή ντρίπλα από τον Ελ Αραμπί έξω από την περιοχή της Ομόνοιας, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Φαμπιάνο.

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό!

Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

89′: Διώχνει σε κόρνερ ο Φαμπιάνο, ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση

89′: Φάουλ σε καλό σημείο για τον Ολυμπιακό

86′: Αλλαγή για την Ομόνοια. Ο Λοΐζου στη θέση του Μπουτεάκ.

82′: Ο Παπουλής περνάει εκτός, στη θέση του ο Ασάντε.

78′: Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και ο Φαμπιάνο το… έβγαλε αφού έσκασε μπροστά του

76′: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Ραντζέλοβιτς ζάλισε τους αντιπάλους του από τα δεξιά, έβγαλε χαμηλή σέντρα, όμως ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα ψηλά.

75′: Ο Εμβιλά στη θέση του Χασάν

72′: O Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση όμως το σουτ του Ελ Αραμπί ήταν αδύναμο.

67′: Ολυμπιακός-Ομόνοια 1-0: Ο Βαλμπουενά ήταν εύστοχος στο πέναλτι που κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς

67′: Πέναλτι για τον Ολυμπιακό!

66′: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά του Ελ Αραμπί

66′: Κόρνερ για τον Ολυμπιακό

61′: Κόρνερ για τον Ολυμπιακό

61′: Σέντρα του Ραφίνια, πήδηξε για την κεφαλιά ο Ελ Αραμπί χωρίς επιτυχία. Χλιαρές διαμαρτυρίες από του «ερυθρολεύκους» για πέναλτι.

58′: Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Φορτούνης και ο Μασούρας, μέσα ο Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς

54′: Κόρνερ για την Ομόνοια, περνάει χωρίς απειλή για τον Σα.

50′: Ευκαιρία για τους Κύπριους με τον Ντούρις να σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά να μην απειλεί τον Σα

48: Κίτρινη κάρτα στον Σεμέδο

46′: Αλλαγή για την Ομόνοια. Ο Ντούρις στη θέση του Σένε

Ξεκίνησε το Β’ Ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Ομόνοια, είχε την κατοχή, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει τους Κύπριους, παρά μόνο με μια κεφαλιά του Χασάν.

Τέλος Α’ Ημιχρόνου

45′: Λάθος του Σεμέδο, το σουτ όμως του Ασάντε ήταν απογοητευτικό

Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων

45′: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να κάνει γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνά λίγο έξω

44′: Σκληρό φάουλ του Μποτεάκ πάνω στον Φορτούνη, θα δεχθεί την κίτρινη κάρτα.

43′: Κόρνερ για τον Ολυμπιακό

42′: Κίτρινη στον Λούφτνερ, έκοψε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού

36′: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Χασάν πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

33′: Η Ομόνοια κερδίζει δύο συνεχόμενα κόρνερ

29′: Μακρινό σουτ του Χασάν πέρασε άουτ

26′: Κίτρινη κάρτα για τον Βίκτορ Γκόμες

24′: Καλό σουτ του Καμαρά, αποκρούει δύσκολα ο Φαμπιάνο

20′: Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί, αλλά δεν έχει τελική άξια αναφοράς.

11′ Μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη από τον άξονα, μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

10′ Σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω στον Σένε.

10′ Σέντρα από τον Χολέμπας, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ για τον Ολυμπιακό.

9′ Φάουλ πάνω στον Βαλμπουενά από τον Παπουλή.

9′ Ο Μπουτεάκ βγήκε μόνος με τη μπάλα πλάγια άουτ.

7′ Ο Λανγκ έβαλε το πόδι και απομάκρυνε. Στη συνέχεια της φάσης Βαλμπουενά και Μπουχαλάκης έκαναν σουτ από τον άξονα, έξω από την περιοχή. Το πρώτο κόντραρε, το πρώτο πέρασε άουτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5′: Ο Ολυμπιακός έχει την υπεροχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.