ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ, οι τρεις για τη Χρυσή Μπάλα το 2015

Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ, οι τρεις για τη Χρυσή Μπάλα το 2015

Η FIFA ανακοίνωσε τη λίστα με τους τρεις τελικούς υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα. Ο Λιονέλ Μέσι και ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ θα διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου. 

Ο Αργεντινός σταρ έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τη μεγάλη διάκριση έναντι τριών Πορτογάλου, ενώ ο Νεϊμάρ βρίσκεται για πρώτη φορά στην τριάδα. 

Υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου προπονητή είναι ο Λουίς Ενρίκε, που κατέκτησε το τρεμπλ με την Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα που πήρε πανεύκολα το πρωτάθλημα με την Μπάγερν και ο Χόρχε Σαμπάολι που οδήγησε τη Χιλή στο Κόπα Αμέρικα. 

Ο Μέσι είναι υποψήφιος για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ απέναντι στην Μπιλμπάο στον τελικό του Κυπέλλου ξεπερνώντας τη… μισή ομάδα. Το βραβείο διεκδικούν οι Αλεσάντρο Φλορέντσι της Ρόμα και ο Γουέντελ Λίρα της Γκοϊανέσια.  Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου, σε γκαλά στη Ζυρίχη. Για την απονομή των βραβείων λαμβάνονται υπόψη οι ψήφοι προπονητών και αρχηγών των εθνικών ομάδων, καθώς και εκπροσώπων του Τύπου.

Ψηφοφορία που δίνει στίγμα για τον τελικό νικητή, λίγο καιρό πριν το ετήσιο γκαλά της FIFA στο οποίο θα παραδοθεί η Χρυσή Μπάλα, πραγματοποίησε η «Mundo Deportivo». 

Η νίκη του Μέσι ήταν σαρωτική. Ο Αργεντινός φαίνεται πως είναι κοντά στο να επιστρέψει στον… θρόνο μετά από δυο σερί επικρατήσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μέσι έχει στεφθεί κορυφαίος του κόσμου το 2009, 2010, 2011 και 2012. Η ισπανική εφημερίδα έκανε το δικό της γκάλοπ , ζητώντας από 100 ποδοσφαιράνθρωπους (29 προπονητές, 32 εν ενεργεία παίκτες και 39 παλαίμαχους) τη γνώμη τους. Ο «μάγος» της Μπαρτσελόνα με άριστα το 500 πήρε 414 έναντι 212.5 βαθμών του Κριστιάνο Ρονάλντο, 95.5 του Νεϊμάρ, 34.5 του Σουάρες, 21 του Ιμπραίμοβιτς, 20 του Ινιέστα, 16 του Νόιερ, 14.5 του Μίλερ και του Λεβαντόφσκι. 

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης ψήφισε τον ηγέτη της Μπάρτσα, δεύτερο τον Κριστιάνο και τρίτο τον Νεϊμάρ, που προτίμησε την τελευταία στιγμή αντί του Σουάρες.

Ο επίσης πρώην αρχηγός της «γαλανόλευκης», Θοδωρής Ζαγοράκης ψήφισε κατά σειρά τους Ρονάλντο, Μέσι και Λεβαντόφσκι. Ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ συμφώνησε για την πρωτιά με τον «Κάρα», δεύτερο έβαλε τον συμπατριώτη του, Λουίς Σουάρες και τρίτο τον Ρονάλντο. 

Ο Λεβαντόφσκι ψήφισε Νόιερ, Βιδάλ και Μίλερ. Τρεις συμπαίκτες του δηλαδή. Ο Τσάβι μια από τα ίδια, τρεις πρώην… Μέσι, Νεϊμάρ και Μπούσκετς. Ο Στέρλιγκ τους Μέσι, Νεϊμάρ και Κριστιάνο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη γνώμη τους είπαν και άλλοι πρώην «Έλληνες». Ο Γιάγια Τουρέ έριψε ψήφο σε Μέσι, Ρονάλντο και στον… εαυτό του. Ο Βίκτορ Μουνιόθ τους Μέσι, Νεϊμάρ και Ινιέστα. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο τους Κριστιάνο, Μέσι και Νεϊμάρ. Ο Αλκόρτα (βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό) τους Σουάρες, Χάμες Ροντρίγκες και Μόντριτς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.