ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Συλλήψεις στελεχών της FIFA στη Ζυρίχη για δωροδοκία

Συλλήψεις στελεχών της FIFA στη Ζυρίχη για δωροδοκία

Στην δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές της Ελβετία τα ονόματα των δύο αξιωματούχων της FIFA που συνελήφθησαν το πρωί Πέμπτη  στην Ζυρίχη μετά από έφοδο της αστυνομίας στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ελβετικές Αρχές ο ένας είναι ο Αλφρέντο Χάουιτ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βορείου και Κεντρικής Αμερικής από την Ονδούρα, ο οποίος μάλιστα φέρει και τον τίτλο του αντιπροέδρου της FIFA.

Ο δεύτερος που κρατείται από την ελβετική αστυνομία, κατόπιν εντολής των Αμερικανικών Αρχών, είναι ο Άνχελ Ναπούτ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νοτίου Αμερικής και στέλεχος της FIFA από την Παραγουάη.

Αμφότεροι κατηγορούνται για δωροδοκίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με εμπορικές συμφωνίες για ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στη Λατινική Αμερική αλλά και για παιχνίδια προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δύο συλληφθέντες, εναντιώνονται στην προσπάθεια των Ελβετικών Αρχών να εκδοθούν στις ΗΠΑ.

Η FIFA έχει προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας και η Αμερικανή Εισαγγελέας Λορέτα Λιντς στις 20:30 το βράδυ.

Οι πρώτες συλλήψεις για το μεγάλο σκάνδαλο έγιναν τον Μάιο όταν 14 αξιωματούχοι συνελήφθησαν ενώ τόσο ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Ζεπ Μπλάτερ όσο και αυτός της UEFA Μισέλ Πλατινί βρίσκονται υπό δυσμένεια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Πλατινί έχει προσφύγει ήδη στο CAS, ενόψει και των προεδρικών εκλογών στην FIFA τον Φεβρουάριο. Και ο Μπλάτερ (ήδη σε απαγόρευση ενασχόλησης, μαζί με τον Πλατινί, για 90 ημέρες με τα του ποδοσφαίρου) αναμένεται να προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο. Η διαδικασία στην Επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα, με την οριστική απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.