ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Για τους «μπλε» πλευρά του Μάντσεστερ τη σημερινή βραδιά μοιάζει με ένα όνειρο δεκαετιών το οποίο επιτέλους πραγματοποιείται… Η Σίτι παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και υποδέχεται στο «Έτιχαντ» (21:45, OTESport) την Ρεάλ Μαδρίτης των 10 τίτλων και 28 παρουσιών σε ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Αν το δει κανείς από την πλευρά της εμπειρίας ή της προϊστορίας δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων, ωστόσο με την Σίτι να έχει ήδη φτάσει σε ‘αχαρτογράφητα’ για την ίδια εδάφη, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τους ‘Πολίτες’ να ονειρεύονται ότι θα συνεχίσουν να γράφουν ιστορία.

«Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό συμβαίνει στην καλύτερη εποχή», είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά την 9η συνεχόμενη νίκη των «μερένχες» στο Ισπανικό πρωτάθλημα (3-2 την Βαγιεκάνο από 0-2), ωστόσο ο Ζιζού είπε τη μισή αλήθεια…

Όντως η ομάδα του έχει να καλό σερί, αλλά οι εμφανίσεις δεν είναι πάντα πειστικές και κυρίως η άμυνα της ομάδας του δεν πείθει… Από τον περασμένο Νοέμβριο η Ρεάλ μόνο σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι δεν έχει δεχθεί γκολ, ενώ στα προημιτελικά έχασε με 2-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ όπου δέχθηκε δύο πολύ γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ρεάλ έχει σκοράρει 15 φορές στα 6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια.

Η άμυνα της Σίτι επίσης δεν είναι για σεμινάριο, αλλά στα 11 τελευταία παιχνίδια, 7 φορές δεν έχει δεχθεί γκολ, ενώ στην επίθεση υπάρχει ο Κουν Αγουέρο ο οποίος στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις όπου έπαιξε ως γηπεδούχος με αντίπαλο την Ρεάλ σκόραρε… Κι επίσης ξέρει πολύ καλά όταν σκοράρει και σήμερα, τότε στην κόκκινη πλευρά της Μαδρίτης (Ατλέτικο) θα πανηγυρίσουν όπως όταν τα έβαζε με τη δική τους φανέλα.

Το ίδιο ακριβώς θα εύχονταν για το δικό τους αγαπημένο παιδί και στην ‘κόκκινη’ πλευρά του Μάντσεστερ, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε τελικά εκτός αποστολής μη έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, παρόλο που ο Ζιντάν δήλωνε ότι θα παίξει κανονικά. Τη θέση του πήρε ο Βάθκεθ, ενώ στην κορυφή της επίθεση θα είναι κανονικά ο Καρίμ Μπενζεμά.

Αντιθέτως στη Σίτι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Τουρέ, ο οποίος χτύπησε το Σάββατο κόντρα στην Στόουκ.’

Οι συνθέσεις των δύο μονομάχων:

Η ενδεκάδα της Σίτι (4-2-3-1): Χάρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί – Φερναντίνιο, Φερνάντο – Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Νάβας – Αγουέρο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενδεκάδα της Ρεάλ (4-3-3): Νάβας, Μαρσέλο, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ – Κρος, Κασεμίρο, Μόντριτς – Μπέιλ, Μπενζεμά, Βάθκεθ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.