ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κραυγή αγωνίας ποδοσφαιριστή: «Σας εκλιπαρώ – Θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν» (φώτο)

Κραυγή αγωνίας ποδοσφαιριστή: «Σας εκλιπαρώ – Θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν» (φώτο)

Έχει άλλοθι ότι έπαιζε ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά τον κατηγορούν για τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα. Το ‘σκασε για να βρει άσυλο, αλλά έκανε το λάθος να πάει ταξίδι του μέλιτος στην Ταϊλάνδη. Και στο αεροδρόμιο τον περίμενε μια στρατιά.

Μετά από δύο μήνες κράτησης στη φυλακή υψίστης ασφαλείας «Κλονγκ Πρεμ Ριμάντ» της Μπανγκόκ ο ποδοσφαιριστής πρόσφυγας Χακίμ αλ Αράιμπι εμφανίστηκε στο ποινικό δικαστήριο της Ταϊλάνδης προκειμένου να αποτρέψει την έκδοση του στο Μπαχρέιν απ΄όπου αυτομόλησε το 2014.

Η αίθουσα ήταν από νωρίς γεμάτη από νομικούς, διεθνείς διπλωμάτες αλλά και μέλη οργανώσεων που έχουν συσταθεί προς συμπαράσταση του Χακίμ και το κλίμα ήταν φορτισμένο. Όπως αναφέρει το «Έθνος», ο 25χρονος υπήρξε μέλος της Εθνικής ποδοσφαίρου του Μπαχρέιν μέχρι στις αρχές του 2014 κλήθηκε σε δίκη με την κατηγορία της τρομοκρατικής επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα.

«Θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν»

Το άλλοθι του Χακίμ αλ Αράιμπι ήταν πως την ώρα του επεισοδίου έπαιζε ποδόσφαιρο. Οι αρχές του Μπαχρέιν, όμως, θεώρησαν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του ως υπόπτους για διάφορες αντικαθεστωτικές ταραχές που γίνονταν εκείνη την περίοδο στη χώρα.

Όπως αποκάλυψε όλα ξεκίνησαν το 2011 κατά την διάρκεια άλλων εξεγέρσεων. Ο 17χρονος τότε Χακίμ αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας του είχαν συλληφθεί με αόριστες κατηγορίες και είχαν βασανιστεί φριχτά στις φυλακές.

«Σας εκλιπαρώ. Μη με στείλετε στο Μπαχρέιν. Θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν». Τα ουρλιαχτά του Χακίμ ενώ περπατούσε ξυπόλυτος από το λεωφορείο των φυλακών στην αίθουσα του δικαστηρίου, ηχούσαν ανατριχιαστικά.


https://twitter.com/GDNonline/status/1092641465807757312

https://twitter.com/GDNonline/status/1092641465807757312

https://twitter.com/GDNonline/status/1092641465807757312

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.