ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες σκέψεις της UEFA για αλλαγές στο Champions League

Νέες σκέψεις της UEFA για αλλαγές στο Champions League

Λίγες εβδομάδες μετά την απόρριψη των προτάσεων της ECA (του οργάνου των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης) για αλλαγές στο Champinons League, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δημοσιοποίησε κάποιες σκέψεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για δομικές αλλαγές στη διοργάνωση.

Η πιο σημαντική εξ αυτών αφορά την προστασία των ομάδων που πραγματοποιούν μια εξαιρετική πορεία στο CL , αλλά την επόμενη χρονιά λόγω της χαμηλής θέσης της χώρας τους στο ράνκινγκ είναι υποχρεωμένες να ξεκινήσουν από τα προκριματικά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιαξ.

Οι Ολλανδοί αποκλείστηκαν από τον τελικό στο… τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιτελικού με την Τότεναμ, αλλά είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τη φετινή τους πορεία από τα προκριματικά και μη έχοντας τη σιγουριά των εσόδων του Champions League έχουν ήδη αρχίσει να πωλούν τους κορυφαίους αθλητές τους…

«Θα θέλαμε να προστατέψουμε ομάδες όπως ο φετινός Άγιαξ ή η Μονακό και η Λέστερ παλαιότερα. Ο Άγιαξ έφτασε στον ημιτελικό αλλά το καλοκαίρι ξεκινά από τα προκριματικά κι αυτό τους οδηγεί στην πώληση όλων των παικτών τους γιατί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν θα αγωνιστούν στους ομίλους την επόμενη περίοδο», ειπε ο Σλοβένος παράγοντας σε συνέντευξη του στους Times και συμπλήρωσε με νόημα:

«Δεν είμαι της άποψης να προστατεύουμε πολλές κατηγορίες ομάδων, γιατί τότε θα είναι σα να δημιουργούμε μια κλειστή λίγκα αλλά σίγουρα πρέπει να προστατεύσουμε κάποια. Μία ιδέα λοιπόν είναι οι ομάδες που φτάνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο της διοργάνωσης, να αποκτούν αυτομάτως το δικαίωμα να αγωνιστούν και την επόμενη σεζόν στο Champions League. Ακόμη όμως είναι απλά μία σκέψη και στις 11 Σεπτεμβρίου οπότε και θα συναντηθούμε με τις λίγκες και τις ομάδες θα το δούμε διεξοδικά».

Ο Τσέφεριν πάντως ήταν κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα δημιουργίας της Super League (αυτό που ήθελε η ECA προεξάρχοντος του προέδρου της και προέδρου της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσο είμαι εγώ πρόεδρο της UEFA δεν θα γίνει καμία Super League!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.