ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Ρονάλντο: Ο λόγος που έχει επιλέξει να μην κάνει ούτε ένα τατουάζ

Κ.Ρονάλντο: Ο λόγος που έχει επιλέξει να μην κάνει ούτε ένα τατουάζ

Στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν γεμάτο το κορμί τους με τατουάζ, με έναν από αυτούς που αντιστέκονται να είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ρονάλντο είναι τόσο δοσμένος στο να προσφέρει, ώστε γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει στο κορμί του κανένα τατουάζ, για να μπορεί να δίνει αίμα όποτε μπορεί.

​Όσοι έχουν τατουάζ, φυσικά και μπορούν να είναι αιμοδότες, όμως από τη στιγμή που κάνεις τατουάζ, απαγορεύεται να δώσεις αίμα για τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης (σ.σ. Σε άλλες χώρες το περιθώριο είναι τέσσερις μήνες).

Η τραγική ιστορία που τον ταρακούνησε

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Ρονάλντο ήταν με τους άλλους του συμπαίκτες στην εθνική Πορτογαλίας, καθώς προετοιμάζονταν για το κρίσιμο μπαράζ με τη Βοσνία για την πρόκριση στο EURO 2012.

Ανήμερα του αγώνα, ο συμπαίκτης του Κάρλος Μαρτίνς μαθαίνει το δυσάρεστο μαντάτο: Ο τριών ετών γιος του Γκουστάβο, που έπασχε από μυελική δυσπλασία, χρειαζόταν επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών.

«Όταν ήταν μαζί μας ο Κάρλος στην εθνική, μας είπε για το πρόβλημα του γιού του και όλοι δείξαμε ενότητα για να τον βοηθήσουμε, επειδή ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση» έχει πει ο Ρονάλντο σχετικά με το τι ήταν αυτό που τον έχει κάνει τόσο ευαισθητοποημένο.

«Το έκανα πριν από χρόνια και θα το ξανάκανα αν ήταν ανάγκη, επειδή είναι μια πολύ δύσκολη αρρώστια για τα παιδιά» πρόσθεσε,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά δίνοντας αίμα. Κάθε δωρεά βοηθάει μέχρι και τρεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε για επείγοντα περιστατικά είτε για μακροχρόνιες ασθένειες», τόνισε ο Ρονάλντο που ενθαρρύνει τον κόσμο να γίνουν αιμοδότες, με τον ίδιο να δίνει το καλό παράδειγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.