ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνηση με νόημα από τους παίκτες της Γερμανίας: Καλυμμένα στόματα σε αντίδραση για «φίμωση» από FIFA (φωτό)

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη FIFA και το Μουντιάλ από τη Γερμανία

Κίνηση με νόημα από τους παίκτες της Γερμανίας: Καλυμμένα στόματα σε αντίδραση για «φίμωση» από FIFA (φωτό)

Μερικές ημέρες μετά την απαγόρευση της FIFA αναφορικά με το περιβραχιόνιο που έφερε την φράση «OneLove» και τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η εθνική ομάδα της Γερμανίας διαμαρτυρήθηκε με τον δικό της τρόπο στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες της ομάδας πόχζαραν για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Ιαπωνία, τοποθετώντας το χέρι τους μπροστά στο στόμα, κλείνοντάς το.

Με αυτόν τον τρόπο μίλησαν έμμεσα για το «φίμωμα» αυτών που θέλουν να εκφραστούν αναφορικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ την ίδια στιγμή ο επίσημος λιγαριασμός της ομάδας στο Twitter έκανε την εξής ανάρτηση:

«Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού μας, θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα για τις αξίες που έχουμε στην εθνική ομάδα: τη διαφορετικότητα και τον αλληλοσεβασμό. Είμαστε δυνατοί και ενωμένοι με όλα τα έθνη. Δεν πρόκειται για πολιτικό μήνυμα αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο. Αλλά δυστυχώς ακόμα δεν είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το μήνυμα είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν».

Δείτε την ανάρτηση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.