Μουντιάλ: Η Κροατία «λύγισε» την Ιαπωνία στα πέναλτι και πρόκριθηκε στα προημιτελικά (1-3 πεν.) (upd)

Τρία πέναλτι έπιασε ο τερματοφύλακας της Κροατίας στα πέναλτι

Μουντιάλ: Η Κροατία «λύγισε» την Ιαπωνία στα πέναλτι και πρόκριθηκε στα προημιτελικά (1-3 πεν.) (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 19:49). Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Λιβάκοβιτς, η Κροατία “λύγισε” την… αντίσταση της Ιαπωνίας στην διαδικασία των πέναλτι (3-1) και πήρε την πρόκριση για τους “8” του Μουντιάλ 2022. Ισόπαλο 1-1 έληξε το 90λεπτο και η παράταση του αγώνα.

Η Ιαπωνία προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Κροατία στο 3′, με τον Τανιγκούχι να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ, με κεφαλιά. Η “χρβάτσκα”όμως πήρε τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια και στο 8′ είδε τον Πέρισιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Γκόντα, σε τετ-α-τετ από δύσκολη γωνία.

Η Ιαπωνία επέλεξε να προσέξει την άμυνα της και να “χτυπήσει” με αντεπιθέσεις, βγάζοντας κάθετες μπαλιές στην… ανεβασμένη άμυνα της Κροατίας. Το ματς έτσι απέκτησε έναν πολύ καλό ρυθμό, με τους Ασιάτες να παίρνουν τον έλεγχο στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και να φτάνουν τελικά στο 1-0 στο 43′. Μετά από σέντρα στην περιοχή της “χρβάτσκα”, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά και ο Μαέντα από κοντά “εκτέλεσε” τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Η Ιαπωνία μπήκε… πειστικά στην επανάληψη, αλλά η Κροατία ήταν αυτή που “καιγόταν” για το γκολ και το πέτυχε στο 55′ με την τρομερή κεφαλιά του Πέρισιτς. Η “χρβάτσκα” έδειξε να… ξυπνάει, όπως και ο ηγέτης της, Λούκα Μόντριτς (ο Γκόντα έδιωξε ένα τρομερό του σουτ στο 63′). Στο 66′ ο νεοεισελθών, Μπούντιβιτρ, έστειλε την μπάλα -με κεφαλιά- για λίγο άουτ.

Η Κροατία είχε ελαφρά υπεροχή μέχρι το τέλος του 90λεπτου, αλλά το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Στην καλύτερη της στιγμή (76′) η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ από το ισχυρό σουτ του Πέρισιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην παράταση, η Κροατία είχε και πάλι το… πάνω χέρι, πίεσε για το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το “λυτρωτικό” γκολ που έψαχνε. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, με την “χρβάτσκα” να πηγαίνει στην “ρουλέτα” χωρίς τον Λούκα Μόντριτς (έγινε αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου) αλλά και χωρίς τους Πέρισιτς και Κόβασιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.