Μουντιάλ: «Εξάστερη» η Πορτογαλία – Θριάμβευσε κόντρα στην Ελβετία και προκρίθηκε στα προημιτελικά (6-1) (upd)

Επόμενος αντίπαλος των Πορτογάλων θα είναι το Μαρόκο στον προημιτελικό του Σαββάτου (17:00)

Μουντιάλ: «Εξάστερη» η Πορτογαλία – Θριάμβευσε κόντρα στην Ελβετία και προκρίθηκε στα προημιτελικά (6-1) (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 23:02). Με «σπασμένα φρένα» η Πορτογαλία διέλυσε την Ελβετία με 6-1 και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον αντικαταστάτη του Ρονάλντο, Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της διοργάνωσης, πέρασε εύκολα στους «8» του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε από χωρίς τις διαθέσεις της και μόλις στο 17′ προηγήθηκε με τον 21χρονο Ράμος να δείχνει πως μπορεί να καλύψει άξια τον αρχισκόρερ της εθνικής Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η συνέχεια ήταν παρόμοια. Οι Πορτογάλοι πίεζαν συνεχώς, ο Ζοάο Φέλιξ και ο Μπρούνο Φερνάντες έλυναν και έδεναν στο κέντρο και έτσι από κόρνερ του Μπρούνο σκόραρε ο πολύπειρος αμυντικός Πέπε με κεφαλιά.

Το ημίχρονο κύλησε με το 2-0 και στην ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 51 ο Ράμος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για τους Πορτογάλους, βάζοντας τέλος στα όνειρα των Ελβετών, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γκερέιρο πέτυχε το 4-0.

Το γκολ της τιμής πέτυχαν οι Ελβετοί στο 58′ με σκόρερ τον Ακανζί.

Ο Ράμος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 68 πέτυχε το τρίτο του γκολ, πετυχαίνοντας το πρώτο χατ τρικ της διοργάνωσης, αλλά και το πρώτο στην καριέρα του με την φανέλα της Πορτογαλίας.

Στο 73ο λεπτό ο Σάντος έκανε τριπλή αλλαγή και οι οπαδοί της Πορτογαλίας σηκώθηκαν στο πόδι καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ρονάλντο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίλογος στο ματς το γκολ του Λεάο για το 6-1, με την Πορτογαλία να προκρίνεται εμφατικά στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.