ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απόλλων Σμύρνης-Ιωνικός 0-0: «Κόλλησαν» στο μηδέν – Πρώτος βαθμός για την Ελαφρά Ταξιαρχία

Απόλλων Σμύρνης-Ιωνικός 0-0: «Κόλλησαν» στο μηδέν – Πρώτος βαθμός για την Ελαφρά Ταξιαρχία

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Απόλλων Σμύρνης με τον Ιωνικό (0-0) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League 1.

Έτσι, οι γηπεδούχοι -στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο τους- πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στους πέντε, μένοντας αήττητοι για τρίτο παιχνίδι.

Εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο μέρος από τους γηπεδούχους, οι οποίοι δημιούργησαν έντεκα τελικές έναντι μίας των αντιπάλων τους. Ανέβασαν «στροφές» στο δεύτερο μέρος οι νεοφώτιστοι, οι οποίοι μάλιστα σκόραραν στο 69′, με το γκολ του Μάναλη να ακυρώνεται -μέσω VAR- για οφσάιντ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Απόλλων, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τσιλούλη στο 84′.

Τρεις φορές οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά… νερό δεν ήπιαν. Στο 26΄ σέντρα του Τσιλούλη, στο δεύτερο δοκάρι σκαστή κεφαλιά του Ντάουντα απέκρουσε δύσκολα ο Χουτεσιώτης, στο 37’ σε αντεπίθεση ο Σλίβκα πέρασε τη μπάλα αριστερά μέσα στην περιοχή στον Σλίβκα που πλάσαρε άτσαλα μακριά άουτ και στο 41’ όταν το σουτ του Τουτουαρίμα από πλάγια αριστερά, μετά από πάσα του Σαλί, απέκρουσε πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Ο Ιωνικός στα πρώτα 45 λεπτά ήταν κακός, άνευρος, με λάθη και δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική του φάση ήταν στο 19’ ένα άψυχο σουτ του Καμπράλ, εκτός περιοχής, που δεν δυσκόλεψε τον Κότσαρη. Ο τελευταίος πέρασε ένα άνετο α’ ημίχρονο.

Εξάλλου, στο 21’ ο Τουτουαρίμα, στο 23’ ο Ντομίνγκες στο 36’ ο Ντάουντα είχαν και αυτοί ευκαιρίες για να σκοράρουν για την «ελαφρά ταξιαρχία», όχι όμως, τόσο σοβαρές, όσο οι προηγούμενες.

Στο β’ ημίχρονο ο Δημήτρης Σπανός άλλαξε το σύστημα του Ιωνικού από 4-3-3 σε 4-1-4-1, η ομάδα της Νίκαιας άρχισε να βγαίνει καλύτερα στις επιθέσεις, ισορροπώντας το παιχνίδι, έχοντας την κατοχή (που έφτασε κάποια στιγμή και το 76-24%) και πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν άργησε λοιπόν, να έρθει η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι, στο 53’ σε σουτ του Καμπράλ μέσα στην περιοχή και δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κότσαρη που νωρίτερα, στο 46’ είχε αποκρούσει σε κόρνερ, σέντρα του Μύγα.

Στο 68’ σε σέντρα του Κωνσταντινίδη, ο Μπρούνο Αλβες παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ ενώ στο επόμενο λεπτό έκανε ένα απίστευτο, για την εμπειρία του λάθος, βγάζοντας τον Μάναλη τετ α τετ που σκόραρε, αλλά ευτυχώς για τον Πορτογάλο και τον Απόλλωνα, ο παίκτης του Ιωνικού ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε από το VAR. Βαλεριάνος και Κάνιας στο 82’ στάθηκαν επίσης άτυχοι, για τους φιλοξενούμενους.

Ο Απόλλων αντίθετα, έπαθε καθίζηση, και δεν είχε να επιδείξει κάτι το ουσιαστικό. Η σέντρα του Τουτουαρίμα στο 57’, η πολύ καλή ατομική προσπάθεια αλλά με κακό τελείωμα του Παμλίδη στο 59’ και το σουτ του ίδιου παίκτη στο 67’, δεν ανησύχησαν τον Χουτεσιώτη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκεζ, Μπρούνο Άλβες, Φατιόν, Σλίβκα (79’ Λαπάρα), Κάστρο, Τσιλούλης, Σαλί (46’ Παμλίδης), Ντάουντα (71’ Ιωαννίδης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Άοσμαν (64’ Κάνιας), Ντάλσιο, Καμπράλ (64’ Μάναλης), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ματσούκας (86’ Μπουένο), Μύγας (61’ λ.τρ. Κωνσταντινίδης), Σάντσες, Ρομαό, Τουράμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.