ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζαγοράκης for….president. Η απόφαση για τις εκλογές της ΕΠΟ πάρθηκε από Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζο

Ζαγοράκης for….president. Η απόφαση για τις εκλογές της ΕΠΟ πάρθηκε από Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζο

Η απόφαση λήφθηκε. Το διανυόμενο πρωτάθλημα της Super League έχει καταλήξει στον Πειραιά, όμως το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού, συνασπίζεται προκειμένου ν’ ανατραπούν οι ισορροπίες στα κέντρα αποφάσεων. Ο Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΟΚ), ο Δημήτρης Μελισσανίδης (ΑΕΚ) και ο Γιάννης Αλαφούζος(Παναθηναϊκός), κατέληξαν σε ένα βαρύ για το ελληνικό μας ποδόσφαιρο πρόσωπο για την προεδρία της ΕΠΟ. Και το όνομα αυτού, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην αρχηγός της εθνικής (120 φορές διεθνής) διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προθέσεις ισχυρών του ποδοσφαίρου μας, ν’ αναλάβει καθήκοντα στην κορυφαία θέση της διοικητικής ιεραρχίας. Τον Αύγουστο του 2011 το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη, είχε «παίξει» ως πρόταση του ΠΑΟΚ για την προεδρία της ΕΠΟ-ύστερα από την τότε είσοδο των Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη στα διοικητικά της ΠΑΕ-αλλά διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιου έγινε τελικά ο Γιώργος Σαρρής με τις ευλογίες του Ολυμπιακού. Το. καθεστώς δεν άλλαξε, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος που έχει διατελέσει πρόεδρος Ένωσης Ποδοσφαρικών Σωματείων, ο Γιώργος Γκιρτζίκης, πήρε τη σκυτάλη της προεδρίας της Ομοσπονδίας.

Τα παράπονα των αντιπάλων του Ολυμπιακού, δεν περιορίστηκαν από την έλευση του νέου προσώπου. Αυτή τη φορά όμως κινούνται μεθοδικότερα, ώστε οι εκλογές της ΕΠΟ στο τελικό τους αποτέλεσμα, να μην έχουν ερυθρόλευκο χρώμα. Για τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2016, έχουν συζητηθεί τα ονόματα των Σπύρου Καλογιάννη, Γιώργου Λυσσαρίδη και Μάκη Γκαγκάτση, γιο του διατελέσαντος προέδρου της Ομοσπονδίας, Βασίλη. Ωστόσο οι λύσεις αυτές δεν προχωρούν.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει σαφώς ευρύτερη αποδοχή, η παρουσία του θα εμφανίσει μια μίνι επανάσταση στα διοικητικά της Ομοσπονδίας που μέχρι σήμερα δεν έχει διαθέσει τη μεγάλη καρέκλα της σε διακεκριμένο ποδοσφαιριστή, και θα περιορίσει τις όποιες αντιδράσεις της αντίπερα όχθης.

Εφόσον εκλεγεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης, θα παραιτηθεί απ’ την Ευρωβουλή όπου θα έχει συμπληρώσει δύο χρόνια θητείας και θα. απομονωθεί στη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Η λύση για τον αρχηγό της εθνικής της ..γενιάς του 2004, προωθείται στην ΕΠΟ κυρίως απ’ τον κουμπάρο του (τον πάντρεψε το Νοέμβριο του 2006 με την Ιωάννα Λίλη στη Λυδία Καβάλας), Βασίλη Γκαγκάτση. Ο τελευταίος αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού διευθυντή στον Πανιώνιο, έχει επιστρέψει για τα καλά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, πρωταγωνιστώντας, στην αλλαγή των δεδομένων που σήμερα υπάρχουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, θεωρείται το κατάλληλο πρόσωπο για να δώσει νέα πνοή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει διοικητική εμπειρία, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και είναι σε θέση να ενώσει πολλές δυνάμεις γύρω του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.