ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Πανόραμα του κυπέλλου: Νίκες για Ηρακλή, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Πανθρακικό, Γιάννινα

Το Πανόραμα του κυπέλλου: Νίκες για Ηρακλή, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Πανθρακικό, Γιάννινα

Επέστρεψε στις νίκες ο Ατρόμητος, έστω και στο κύπελλο. Μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα με πειστική εμφάνιση επικράτησε της Λαμίας εκτός έδρας 2-0, με τον Στέφανο Ναπολεόνι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ. 

Στο 5’ ο Παπαευθυμίου έκανε βόλτα στην άμυνα του Ατρόμητου βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ των Περιστεριωτών νίκησε τον μέσο των γηπεδούχων, ενώ στο 12’ ο Τόσκας από το ύψος του πέναλτι έχασε νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. 

Τελικά, ο Ατρόμητος «ξύπνησε» και μπήκε στις συνθήκες του αγώνα και μάλιστα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε δύο δοκάρια με μακρινό σουτ του Μπάλλα (37’) και τον Κιβρακίδη (44’) που έγινε τελικός αποδέκτης μιας ωραίας ομαδικής προσπάθειας. 

Στο β’ μέρος οι Περιστεριώτες έδειξαν ότι δεν είχαν καμία όρεξη για… αστεία και αφού έχασαν ακόμα μια ευκαιρία με σουτ του Μπαστακού (46’), στο 58’ ο Ναπολεόνι άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός «έκρυψε» την μπάλα μαζί με τον Μπρίτο και με δυνατό αριστερό σουτ «έγραψε» το 0-1. 

Ο Ατρόμητος συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 65’ διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο διαιτητής Φουκάκης υπέδειξε πέναλτι του Κοντέων πάνω στον Ναπολεόνι (αυστηρή απόφαση) και ο Ρωμαίος με… δύο εκτελέσεις (αφού επαναλήφθηκε η πρώτη εύστοχη) έγραψε το 0-2.  Ο Ατρόμητος,  με αυτή τη νίκη έφτασε τους 4 βαθμούς και χρειάζεται τη νίκη κόντρα στην Καλλιθέα πρώτον για να εξασφαλίσει την πρόκριση και δεύτερον για να πάρει την πρώτη θέση που θεωρητικά θα του προσφέρει πιο ευνοϊκή κλήρωση για την επόμενη φάση. Βέβαια, σε αυτά τα σενάρια παίζει ρόλο και το τι θα κάνει η Βέροια κόντρα στην Καλλιθέα και τη Λαμία. 

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα αποκλείστηκε από την επόμενη φάση. 

Λαμία: Πανέτσος, Τσόπελας, Καλαϊτζίδης, Τόσκας (74′ Μπουλούλης), Ενγκουέμ, Κοντέων, Νατσιόπουλος, Σερτζίνιο (38′ Καραγιάννης), Κοτσώνης, Αλεξίου, Παπαευθυμίου (63′ Αντωνίου). 

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κοντοές, Μπρίτο, Ουσέρο, Ναπολεόνι (69′ Πίτου Γκαρσία) , Μπάλλας, Μ. Στόιτσεφ (80′ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Μπαστάκος (88′ Ούμπιντες). 

Η βαθμολογία(6ος όμιλος) 

1.Ατρόμητος 4  

2.Καλλιθέα 3 

3.Βέροια 1 

4.Λαμία 0 

Καλλιθέα και Βέροια έχουν ένα ματς λιγότερο. 

Ο Πανιώνιος 1-0 τη Ζάκυνθο

Ο Πανιώνιος επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το 1-0 της Ζακύνθου και με έξι βαθμούς πανηγυρίζει -μια αγωνιστική πριν το τέλος-  την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Η ομάδα του Ουζουνίδη -που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές- έκανε το 2×2 στον δεύτερο όμιλο. Οι νησιώτες έμειναν στον έναν βαθμό. Εργοτέλης και Παναιτωλικός συμπληρώνουν το γκρουπ κι ενώ εκκρεμεί το μεταξύ τους ματς. 

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε με μακρινό σουτ του Χαλκιαδάκη στο 35′ όπου ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου δεν είχε καλή αντίδραση. 

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιανιώτης, Βλάχος, Τασουλής, Χατζησαΐας, Οικονόμου, Μητρόπουλος, Καθάριος, Χαλκιαδάκης, Βιγιάλμπα, Ντουρμισάι, Καραμάνος. 

Ζάκυνθος (Σπύρος Φιορεντίνος): Πολίτης, Κυριακίδης, Πεχλιβανόπουλος, Τατταρίδης, Βοσνακίδης, Νίκιτς, Πέττας, Μεντούρ, Ζέλιος, Ναζίμ, Βυθούλκας.

Η βαθμολογία(2ος όμιλος)

1.Πανιώνιος 6

2.Εργοτέλης 1

3.Ζάκυνθος 1

4.Παναιτωλικός 0

Εργοτέλης και Παναιτωλικός έχουν ένα ματς λιγότερο.

Ο Ηρακλής 4-0 την Καρδίτσα

Την αγωνιστική του άνοδο επιβεβαίωσε και στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής της φάση των ομίλων του Κυπέλλου ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» παρότι αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, καθώς ο Νίκος Παπαδόπουλος προτίμησε να ξεκουράσει πολλούς βασικούς, δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με το εμφατικό 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας. Πλέον οι «κυανόλευκοι» έχοντας φτάσει τους 4 βαθμούς, θέλουν μια ισοπαλία απέναντι στον Αχαρναϊκό στο Μενίδι για να συνεχίσουν στο θεσμό. 

Οι Καρασαλίδης (24′), Χαντί (58′) και Περόνε (85′, 87′) πέτυχαν τα γκολ του Ηρακλή.

Hρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Καρλίτος, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Ζαμπάζης, Ιντζόγλου (69’ Στάμου), Κυριακίδης (79′ Πουρτουλίδης), Λουκίνας (71′ Περόνε), Τσιλιανίδης, Χαντί.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Μαυρίας, Τζανής, Μοσχάκης, Γκόλιας (70’ Στάμος), Σάββας, Τσίτας, Ακασού, Σκαθαρούδης (82′ Πιτταράς), Ρούσσης, Κόντος (80′ Μπιτέλης).

Ο ΠΑΣ 2-1 στο Μενίδι

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αν και με δέκα παίκτες για 20 λεπτά, οι Ηπειρώτες «χτύπησαν» στην εκπνοή και επικράτησαν 2-1 του μαχητικού Αχαρναϊκού στο Μενίδι.

Ύστερα από σέντρα του Ναδάλες στο 50’, ο Γιάκος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο η ομάδα του Γκόγκιτς ήταν πολύ καλή στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Κωστόπουλου στο 65’. 

Ο Αχαρναϊκός είχε καλή εικόνα στο δεύτερο μέρος κι όταν έμεινε με αριθμητικό πλεονέκτημα (λόγω αποβολής του Κοζορώνη στο 69’), τότε φόρτσαρε ακόμα περισσότερο. 

Παρά την πίεση, εν τέλει αυτός δέχθηκε το σοκ! Στο 89’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σαπαλίδης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων (κι αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι), με αποτέλεσμα να γράψει το 1-2. 

Αχαρναϊκός (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Εμέκα, Μαρής, Αθανασίου (67′ Παβίσεβιτς), Καλογερόπουλος (77′ Ιωαννίδης), Φιγκέιρα (55′ Ομπράντοβιτς), Ταμπάκης. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα (68′ Τσουκαλάς), Μπέριος, Σκόνδρας (46′ Τζημόπουλος), Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα (72′ Τσάβες), Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Γιάκος, Φερφελής

Η βαθμολογία(1ος όμιλος)

1.Ηρακλής 4

2.ΠΑΣ Γιάννινα 4

3.Αχαρναϊκός 3

4.Αναγ. Καρδίτσας 0

Ο Πανθρακικός 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου

Μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου για το πρωτάθλημα, ο Πανθρακικός συνέχισε την ανοδική του πορεία φτάνοντας στην πρώτη του νίκη στο Κύπελλο (1-0) κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου και ελπίζει σε πρόκριση.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επικράτησε των Θεσσαλών χάρη στον Μεχία που με καταπληκτικό σουτ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους πέτυχε το γκολ που έκρινε τον αγώνα. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να φανεί πολύ ανταγωνιστικός και μάλιστα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 49’, όταν ο Τσιλιγγίρης προ κενής εστίας έχασε σίγουρο γκολ. 

Με αυτή τη νίκη ο Πανθρακικός ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης από τον 3ο όμιλο, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ζδράβος, Παπαχρήστος, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Σέτι (46′ Μπαϊκαρά), Μεχία, Μαρκόπουλος (78′ Χαβίτο), Μάρτινς, Μουδούρογλου (46′ Μουδούρογλου), Νικόλτσης. 

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Δασκαλάκης, Χιντζίδης, Ζέρης, Καραμανλής, Νικολόπουλος (56′ Νάστος), Τσιάρας, Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (63′ Γκουγκούδης), Κεσίδης (86′ Αλαμάνης), Διαμαντόπουλος, Τσιλιγγίρης 

Η βαθμολογία(3ος όμιλος)

1.ΠΑΟΚ 3 

2.Πανθρακικός 3 

3.Χανιά 3 

4.Ολυμπιακός Βόλου 0 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ και Χανιά έχουν ένα ματς λιγότερο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.