ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλέξη… έμπλεξες. «Τον έδειρα τρεις φορές» καυχιέται ο Νύκταρης για τον Κούγια και έπεται συνέχεια

Αλέξη… έμπλεξες. «Τον έδειρα τρεις φορές» καυχιέται ο Νύκταρης για τον Κούγια και έπεται συνέχεια

Αυτή την φορά έμπλεξε. Ο Αλέξης Κούγιας ασχολήθηκε με λάθος άνθρωπο και μπορεί στην δικηγορική του καριέρα να βρέθηκε απέναντι σε εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για το μισό ποινικό κώδικα, αλλά ο Ηρακλής Νύκταρης είναι… μια κατηγορία μόνος του.

Ο ισχυρός άνδρας του Α.Ο. Χανίων, έχει αποδείξει πως αν τον πειράξεις δεν γλυτώνεις εύκολα. Και δεν παίρνει χαμπάρι από ονόματα, διασυνδέσεις, εξουσίες. Είναι γαλουχημένος έτσι εκεί στη Κρήτη, που δεν καταλαβαίνει αν έχει απέναντί του, όχι τον μεγαλομέτοχο της Λάρισας Αλέξη Κούγια, έναν από τους κορυφαίους ποινικολόγους της χώρας, που ξέρει πώς να «δένει» δικαστικά τον αντίπαλό του, αλλά ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όταν λοιπόν την Τετάρτη το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Αλέξης Κούγιας έχοντας περάσει τον έλεγχο έκανε κάποια… νοήματα στον Ηρακλή Νύκταρη που βρέθηκε στο ίδιο χώρο (τυχαία ή όχι), ο δεύτερος δεν το σκέφτηκε και πολύ. Εισέβαλε στο χώρο και άρχισε τις ψιλές στον γνωστό ποινικολόγο. Μέχρι να τους χωρίσουν, έως ότου να πάνε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου για τα περαιτέρω, ο Ηρακλής περιποιήθηκε ακόμη δύο φορές τον αντίπαλό του. Χαρακτηριστικά έλεγε περιχαρής σε φίλο του: «Τον έδειρα τρεις φορές!!».

Στις δε δηλώσεις που έκανε για το επεισόδιο, δεν είχε καμία διάθεση μεταμέλειας. Το αντίθετο:

“Θα τον δέρνω όποτε τον βλέπω”, ενώ ερωτώμενος για το αν ο Κούγιας τον χτύπησε καθόλου, απάντησε: “Εγώ δεν χτυπήθηκα. Πως να με χτυπήσει ο Κούγιας; Τι είμαι; Καμιά μύγα;. Ο άνθρωπος δεν κάνει για το ποδόσφαιρο ούτε για πουθενά, προκαλεί όλον τον κόσμο, απλώς εγώ δεν μπορώ να κρατήσω τα νευρά μου και έγινε ότι έγινε. Πλήρωσα εγώ τη νύφη για όλο το ποδόσφαιρο”.

Οι δύο αφορμές

Γιατί όμως ο Ηρακλής Νύκταρης, λειτούργησε ως ταύρος εν υαλοπωλείο όταν είδε τον Αλέξη Κούγια; Η μάχη για τον τίτλο στη Football League, θα έχει πολλά επεισόδια. Η κόντρα της Λάρισας με τα Τρίκαλα, καλά κρατεί. Και ο Α.Ο. Χανίων ομάδα του Ηρακλή Νύκταρη έχασε 2-1 στην Θεσσαλική πόλη. Μάλιστα μέχρι το 89΄ οπότε και μείωσαν στο σκορ, οι παίκτες των Χανίων δεν είχαν δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία στη εστία των Τρικάλων που μείωσαν με τη νίκη τους σε τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς από την Λάρισα.

Ακολούθησε ανακοίνωση της Λάρισας την Κυριακή 29 Νοεμβρίου που έθιξε ευθέως τον Ηρακλή Νύκταρη, καθώς ανέφερε πως πραγματικός ιδιοκτήτης του ΑΟΧανίων, όπως και των Τρικάλων, αλλά και του Πανελευσινιακού είναι ο Χρήστος Γιαλιάς.

Ο Αλέξης Κούγιας δια της ομάδας του, απηύθυνε μάλιστα καυτά ερωτήματα:

«Σε ποιο κακουργιοδικείο για διακεκριμένη κατοχή όπλων προς εξοπλισμό εγκληματικών οργανώσεων ήταν κατηγορούμενος την προηγούμενη εβδομάδα;

Ποια απόφαση εξεδόθη;

Τι είδους βαρύς οπλισμός ήταν αυτός που βρέθηκε στις αποθήκες του;

Για ποια κακουργηματική κατηγορία ήταν κατηγορούμενος στα Γιάννενα και σε ποιόν ανακριτή απολογήθηκε;

Τι συνέβη πέρυσι στο παιχνίδι Παναργειακός – Πανελευσινιακός;

Σε πόσους παίκτες του Παναργειακού ήταν μάνατζερ οι Τσιμπανάκος, Κολοβός;

Σε πόσους παίκτες του Πανελευσινιακού ήταν μάνατζερ οι Τσιμπανάκος, Κολοβός;

Τι δουλειά είχε ο Μπεκάκος στο Άργος σε κείνο το παιχνίδι;

Τι σχέση έχει με τον Κολοβό και πόσους παίκτες είχε ο Κολοβός πέρυσι στον Πανελευσινιακό και στον Παναργειακό;

Πόσους παίκτες έχει ο μάνατζερ Κολοβός στα Χανιά;

Τι είπε ο Κολοβός στον Πρόεδρο της Αναγέννησης Καρδίτσας όταν τον συνάντησε στα αποδυτήρια του παιχνιδιού Χανιά – Αναγέννηση Καρδίτσας;

Για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί ο Κολοβός;

Τι σχέση έχει ο Κολοβός με τον προπονητή των Χανίων Γράφα και πόσα χρόνια;

Γιατί έφαγε ξύλο ο Κολοβός μετά τα περσινά play – off;

Επειδή όλα αυτά έχουν άμεση σχέση και με τον Σιδηρόπουλο και με τον Ντότση και με τα άλλα καλά παιδιά που κατηγορούνται στο πόρισμα Παπανδρέου και η δίκη πρόκειται να γίνει τον Μάρτιο του 2016, να προσέχουν τι λένε και να πληροφορούν τον κόσμο ότι λευκό ποινικό μητρώο έχει ακόμη και κείνος που κατηγορείται για τα σοβαρότερα κακουργήματα μέχρι να καταδικαστεί αμετακλήτως.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό τον κ. Παπαλάκη δεν θα επιτρέψουν ποτέ μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΛ στη Super League να ανέβουν ομάδες με τέτοιους ιδιοκτήτες. Αρκετά έχει τραβήξει το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τα περί μηνύσεων, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!».

Την Δευτέρα-μια μέρα αργότερα δηλαδή-το απόγευμα ο Αλέξης Κούγιας πήγε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή και τον ενημέρωσε «για όλα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Football League σχετικώς με τις ιδιοκτησίες ομάδων, τη διοίκηση των ομάδων από κακοποιούς, τις εικονικές μεταβιβάσεις μετοχών, τα στημένα παιχνίδια στη Football League, τους περίεργους ορισμούς διαιτητών από την ΚΕΔ και το ποιοι μάνατζερς ελέγχουν προπονητές και ποδοσφαιριστές στη Football League».

Προανήγγειλε δε, πως «τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνεργασία τόσο με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Παπαλάκη, όσο και με την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Ράικου».

Ο Ηρακλής Νύκταρης το είπε ξεκάθαρα:

«Ξεκίνησε από τα Τρίκαλα η ιστορία. Μετά το τέλος του αγώνα στα Τρίκαλα, έβγαλε ανακοίνωση ότι τους έδωσα το παιχνίδι. Τον πήρα τηλέφωνο, τον ρώτησα “γιατί ασχολείσαι με την ομάδα μου” και μου είπε “θα σας κάνω, θα σας δείξω”. E, του είπα ότι όταν θα συναντηθούμε, θα τα πούμε. Και συναντηθήκαμε. Μου έκανε χειρονομίες και έγινε ό,τι έγινε».

Για το αν η ανακοίνωση του Αλ. Κούγια φωτογραφίζει τον ίδιο: “Ναι εμένα, και τώρα που θα του κάνω και τα ασφαλιστικά μέτρα, θα καταλάβει τη συνέχεια της κατάστασης”.

Για το πώς θα αντιδρούσε αν ξανάβλεπε μπροστά του τον Κούγια: “Θα τον ξαναδείρω. Θα τον δέρνω όποτε τον βλέπω μέχρι να σταματήσει να ασχολείται με τα Χανιά”.

Η ενεργή ενασχόληση του Ηρακλή Νύκταρη με το ποδόσφαιρο άρχισε το 2011, όταν μπήκε μπροστά για τον ΟΦΗ, στηρίζοντας τον Νίκο Μαχλά. Τότε δεν είχε θεσμική ιδιότητα και μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας ήταν συνήγορος της ομάδας του Ηρακλείου σε μια από τις υποθέσεις, συμβάλλοντας στην απαλλαγή του Ηρακλή Νύκταρη για την σε βάρος του δίωξη απ’ τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ. Τι είχε πει ο Αλέξης Κούγιας στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 για να πιστοποιήσει πως ο Ηρακλής Νύκταρης δεν είναι μεγαλομέτοχος και αφανής ιδιοκτήτης της ΠΑΕ; 

«Κουζουλοκοπέλι ο Νύκταρης»

 «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ μεγαλύτερο ψεύτη στη ζωή μου, είναι… κουζουλοκοπέλι». Ο ΟΦΗ και ο Νύκταρης δεν τιμωρήθηκαν καθώς δεν αποδείχθηκε η ιδιότητά του ως αφανούς εταίρου της ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για την κατάθεση που είχε δώσει για τις απομαγνητοφωνημένες κασέτες που ενέπλεκαν την ΠΑΕ ΟΦΗ, δήλωσε ο ποινικολόγος πως ο Ηρακλής του φιλούσε τα χέρια.

Ο Αλέξης Κούγιας μετά το επεισόδιο του αεροδρομίου αναφέρθηκε στον… αντίπαλό του: «Όλη η Κρήτη γνωρίζει πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ο Νύκταρης, αν κάποιος τολμήσει να τον απειλήσει. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς ντροπή, που έχει καταδικαστεί για διπλή ανθρωποκτονία. Αυτός ο άνθρωπος τολμά να λέει ότι τον έβρισα και του έκανα χειρονομίες. Αρκεί να ρωτήσουν στα Χανιά πόσο επικίνδυνο κακοποιό στοιχείο είναι».

Η εκτέλεση του ταξιτζή

Ο 45χρονος Ηρακλής Νύκταρης, είχε καταδικασθεί για τον φόνο του 32χρονου ταξιτζή Λογοθέτη Ακορδονίδη την 1η Δεκεμβρίου 1993 έξω από μπαρ της οδού Καλλιρρόης. Αφορμή για το φονικό στάθηκε, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, το «λάθος» του θύματος να «στραβοκοιτάξει» τη γυναίκα που συνόδευε ο δράστης. Επτά χρόνια αργότερα και ενώ είχε εν τω μεταξύ αποφυλακιστεί ο Νύκταρης συνελήφθη ξανά στις 21 Ιουνίου 2000 μαζί με δύο συνεργούς του στο λιμάνι του Πειραιά ενώ μετέφεραν πιστόλια και μεγάλο χρηματικό ποσό που προερχόταν από πώληση όπλων.

Ο Ηρ. Νύκταρης, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχε σχέσεις με μέλη της μαφίας του Πειραιά, όπως με τους Κ. Τσαντσαρίδη, Γ. Αναγνωστόπουλο κ.ά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τον Αύγουστο του 2000 φιλοξένησε τον Αναγνωστόπουλο, καθώς και τον Αιγύπτιο Γιασέρ Χαμάντα, την εποχή που τους αναζητούσε η Ασφάλεια Αττικής ως υπόπτους για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον άλλου «νονού».

Εκείνο το διάστημα συγγενείς του Νύκταρη στην Κρήτη είχαν κατηγορηθεί για την απαγωγή του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Αδ. Παραδεισινού, ο οποίος απελευθερώθηκε τελικά έπειτα από πολλές ώρες κράτησης. Στην υπόθεση δεν δόθηκε συνέχεια καθώς οι εμπλεκόμενοι είπαν στους δικαστές ότι όλα οφείλονταν σε παρεξήγηση, αφού «στην πραγματικότητα είχαν ζητήσει… ευγενικά από τον αξιωματικό να τον συνοδεύσουν».

Ο Ηρακλής Νύκταρης, ήταν ιδιοκτήτης λέσχης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και ορισμένων μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι λόγω προηγουμένων ποινικών εμπλοκών του έχει επανειλημμένως ερευνηθεί το ενδεχόμενο ο Νύκταρης ή συνεργάτες του να διαμεσολαβούν για τη μεταφορά όπλων και ναρκωτικών από τη «μαφία του Μυλοποτάμου» προς την Αθήνα και το εξωτερικό, «χωρίς όμως να βρεθούν οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία».

Φίλος του Γ. Τσακογιάννη

Ο Ηρακλής Νύκταρης είχε κατηγορηθεί πως είχε ανάμιξη σε αγώνα που είχε θεωρηθεί από την UEFA ως ύποπτος στοιχηματικής απάτης. Πρόκειται για τον αγώνα Ηλιούπολης-ΟΦΗ 1-2  που έγινε στις 17 Απριλίου 2011.

Ο Νύκταρης είχε απολογηθεί τότε πως:

«Είμαι από παιδί στον ΟΦΗ και τα παιδιά μου παίζουν στην ομάδα, ο ένας επαγγελματικά. Όλα αυτά είναι για γέλια. Δεν έχω μπει ποτέ στο Δ.Σ του ΟΦΗ, ούτε έχω μετοχές. Δεν είναι κανένας ιδιοκτήτης, οι μετοχές ανήκουν στον απλό κόσμο. Δεν υπήρξα ποτέ παράγοντας. Έχω απλά ένα διαρκείας και ενδιαφέρομαι για την ομάδα, αλλά δεν έχω καμία ενεργή συμμετοχή. Ο Τσακογιάννης είναι φίλος μου 20 χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο και έλεγε τα δικά του. Για τους φιλάθλους, για το παιχνίδι. Τι να κάνω εγώ όταν μιλάει αυτός. Δεν έκανα τίποτα. Για ποιο λόγο να φτιάξω εγώ ένα παιχνίδι του ΟΦΗ; Δική μου είναι η ομάδα; Δεν έχω καμία σχέση με τον ΟΦΗ ιδιοκτησιακά και ποτέ δεν έχω δώσει χρήματα στην ομάδα. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε όλοι οι Κρητικοί να βοηθήσουμε την ομάδα. Αυτό έκανα κι εγώ από το δικό μου πόστο. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι οι φίλοι μου, δεν το αρνούμαι, αλλά τι να κάνω. Με τον κ. Χριστοβασίλη έχω μιλήσει αλλά δεν έχω συναντηθεί. Στοίχημα παίζω, αλλά έτσι για χαβαλέ 20 ευρώ. Οι λογαριασμοί μου έχουν ανοίξει και δεν βρήκαν τίποτα. Αν είχαν βρει θα ήμουν φυλακή. Ό,τι πέτρα πέφτει στον ΟΦΗ θα είμαι εγώ υπεύθυνος;»

Τα χρόνια πέρασαν και ο Ηρακλής Νύκταρης για τον οποίο είχε δημοσιοποιηθεί πως είχε μπει και στην Προοδευτική παίρνοντας το μάνατζμεντ του συλλόγου, ανέλαβε το καλοκαίρι τα ηνία του Α.Ο. Χανίων. Η θητεία του στον ΟΦΗ, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την ιστορική ομάδα του Ηρακλείου, αναμφισβήτητα ήταν πετυχημένη. Με την δική του καταλυτική συμβολή στις 6 Ιουλίου 2011, το τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, είχε ακυρώσει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης και αποφάσισε να μετάσχει  ο ΟΦΗ στα play off, μέσω των οποίων είχε προβιβαστεί στη Super League. 

Τότε-το 2011-ο Ηρακλής Νύκταρης έγινε μόνιμος θαμώνας στη Θεμιστοκλέους 42 όπου ήταν τα γραφεία της ΕΠΑΕ και με προκαταβολές, διακανονισμούς, εξοφλήσεις, «παρακάλια» αλλά και αρκετές φορές σκληρή γλώσσα έβγαλε αλώβητο τον ΟΦΗ από το οικονομικό αδιέξοδο.

Παράλληλα, στα εκτός έδρας ματς της ομάδας, εκεί που πολλοί δημιουργούσαν τους γνωστούς «τσαμπουκάδες» κατά των φιλοξενούμενων, ο Ηρακλής Νύκταρης ήταν το αλεξίσφαιρο του ΟΦΗ. Όλοι μιλούσαν στο Ηράκλειο για τους…  άθλους του Ηρακλέους Νύκταρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο φίλος του Γιώργου Τσακογιάννη, μισητού εχθρού του Αλέξη Κούγια από τα χρόνια που ήταν στην Παναχαϊκή, Ηρακλής Νύκταρης ξυλοκόπησε τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Ο Αλέξης Κούγιας του έκανε μήνυση για απειλή, εξύβριση, εκβιασμό και σωματικές βλάβες. Μήνυση όμως υπέβαλε και ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Χανιά για απειλή και εξύβριση με αποτέλεσμα να παραμείνει στο τμήμα και ο Αλέξης Κούγιας. Οι δύο άνδρες μετά το επεισόδιο αφέθηκαν ελεύθεροι και η μάχη τελείωσε. Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται. Και θα έχει πολλές ακόμη πράξεις για το φιλοθεάμον φίλαθλο κοινό. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.